De Nunspeetse Crossbaan

Even een kleine update vandaag de 11e maart.
Met alle zieken, zwakken en geblesseerden binnen de club is het de laatste weken wel erg rustig bij de wekelijkse rondjes. Zeker toen er afgelopen zaterdag geen enkele Dieker was kon je bijna een speld horen vallen. Al was dat bij de crossbaan in het zand ook weer wat ver gezocht natuurlijk.

Vandaag voor de derde keer langs die baan in Nunspeet gereden en gekeken naar nieuwe paden, samen met Stampertje. Meer waren er niet vandaag dus konden we (ehh …ik) lekker doorrijden zonder al te veel te hoeven wachten op achterblijvers. Of Stampertje er ook echt blij mee was???? Hij vroeg mij of ik wel helemaal goed was na een lekker stukkie tempo op het asfalt, … voorberijden op het wegseizoen Jan.

Dat stukje bij de crossbaan, links op de kaart waar we eigenlijk nooit komen, ligt een beetje opgesloten tussen de spoorbaan en de snelweg. Onlangs zagen we vanuit de trein daar wel hele mooie single tracks door het bos slingeren, met ook de nodige hoogte verschillen. Dus vorige week op de woensdagmiddag samen met WD en Stampertje maar eens op verkenning geweest. De aanloop was een beetje zwaar op sommige stuk gereden paden, waarom zou je de verharde weg 50 m verderop nemen. Beetje krachttraining is goed voor de mens.
Eerst het bekende parcours door het Zandenbos en vervolgens langs het station het bewuste stuk bos ingedoken. Het was een mooi slinger pad van twee en halve kilometer waar je lekker op snelheid door heen moet crossen. Aan het eind gekeerd en halverwege een afslag naar de crossbaan genomen waar we de bananenpauze hebben ingelast. Op de baan waren vele motorcrossers aan het trainen en ging bij enkelen het gas er goed op.
Toen we zelf weer op krachten waren gekomen konden wij op onze motorloze bike’s weer flink gas geven, voor zolang het duurde. Via het Zandenbos en een iets minder zachte weg naar Vierhouten en vandaar naar Gortel en Voassen. Maar het was wel een mooi rondje!!

Afgelopen zaterdag waren er slechts vijf Lapjes en twee niet Lapjes die de fietsschoenen aan hadden getrokken voor het wekelijkse rondje. De ene ziek, de andere geblesseerd, op wintersport, geen idee waar die uithangt, waren de reacties op de stoep. Dan kunnen we vertrekken … waarheen????
Zelfde rondje als woensdag werd het dus, want dat was een mooi rondje had WD rondverteld.
Dus eigenlijk het zelfde verhaal als hierboven, alleen nu met zeven man. Al wilde Kogaatje voor Nunspeet al terug, we hebben hem over weten te halen maar of hij de gehele route heeft meegekregen?? Gelukkig had hij zijn GPS bij zich om het nog eens rustig na te kijken.

Vandaag dus weer daar geweest, maar met een andere aanlooprit. Nu eerst door de Kroondomeinen, Elspeter Struiken, Leuvenumse Bos en Willemsbos naar de crossbaan in het Hendriksbos. En daar heerlijk in het zonnetje staan kijken naar de grote en kleine jongens op de motoren. Oude herinneringen uit vervlogen jaren kwamen weer boven. Na wat rondrijden nog het Zandenbos door en ‘noar huus’ ….. nu wel via de harde paden … lekker op tempo ;-)))

Paparazzi

 

Voor degene die het nog niet wisten, een bericht van Dennis

Beste Fietsers,
Alweer voor de vijfde keer organiseren we een rondje fietsen door de Utrechtse heuvels. Het zou leuk zijn als je er weer bij bent.

Dit jaar is het op zondag 26 april.
De start is weer op de Catharijnesingel 96 in Utrecht en de finish op het terras bij Cafe Ledig Erf daar vlakbij. Het is de bedoeling om te verzamelen vanaf half 12, zodat we om 12 uur op de fiets kunnen zitten (en om 3 uur op het terras!). Er is beperkte parkeergelegenheid (zondag gratis) in de directe omgeving. 
De route is als voorgaande jaren.

Als je al zeker weet of je komt, of juist niet, laat het even weten.

Groeten, Dennis en Susan

cross01.jpg
cross02.jpg
cross03.JPG
cross04.jpg
cross05.jpg
cross06.jpg
cross07.JPG
cross08.JPG
cross09.JPG
cross10.JPG
cross11.JPG
cross12.JPG