P1050253.jpg
P1050255.JPG
P1050256.JPG
P1050257.jpg
P1050258.jpg
P1050260.jpg
P1050261.jpg
P1050262.JPG
P1050263.JPG
P1050264.jpg

Op deze woensdag zo vlak voor kerst wilden een aantal Lapjes nog even aan de conditie werken dus togen zij op tijd naar de Diekerweg voor het vertrek aldaar. Eén telefoontje zorgde echter gelijk al voor een fikse vertraging en konden we nog even rustig de nieuwe brander van de Brander bekijken. We hadden hem ook best even kunnen aansluiten want voordat we op het zadel kropen duurde nog wel even. Maar met de Kerstgedachten in het achterhoofd streken we nog eenmaal over ons hart. Toen  eindelijk op pad gingen leek de beste man tijd goed te willen maken en ging voortvarend van start, dit zou hem later nog flink opbreken.

Ondergetekende had na tien kilometer al een eerste jasje uitgedaan en kon zo de temperatuur binnen de perken houden. Via de Gortelse wouden reden we langs de nog gesloten Kroondomeinen over minder vaak door Lapjes bereden paden naar de Vierhouter bergen. Na de koude winderige vlakte zochten we beschutting in een stal aan de rand van het bos. Hier konden ook de zwakkeren onder ons weer op krachten komen en kwam het echte Kerstgevoel bij ons boven.
Vijf Lapjes in een stal op de heide.

Na alles te hebben laten bezinken moest er weer gebrand worden dus togen we via de Stakenberg over de grote stille heide richting Elspeet. De verloren tijd werd niet meer ingehaald, die liep zelfs verder op maar weerhield ons er niet van om nog even lekker door de bossen te jagen (op de fiets dan). Vanaf de Hoge Duvel werd zelfs nog even de 50 km/u overschreden en vereerden we WD, inmiddels 58, met een bezoek en felicitaties. Via het gastenboek had hij gemeld niet thuis te zijn, het weerhield ons echter niet van ons te laten horen. We waren te vies om in huis een sapje te nuttigen, toch smaakten ze in de koude schuur ook prima. Het weerhield ons wel van een lange zit dus gingen wij verder met de zoektocht naar een warme stal, gelukkig kwam het uit een goed hart.

Paparazzi

Kerstrit en jarige WD ..... nu 58