Rondje Ginkelse heide

Zaterdag 14 juli 2007, na een aantal weken, voor mijn doen, héél weinig te hebben gefietst maar weer eens naar de waterstraat voor een lekker stukkie in de luwte fietsen, lukte weer niet. Altijd weer een verrassing hoeveel en wie er komen met de zelfde gedachten. Opvallend was de aanwezigheid van de Voorzitter, niet dat hij aanwezig was maar meer het feit dat hij op tijd was.
Ook Gerrit was er weer na een lange afwezigheid en dacht rustig mee te kunnen peddelen, moet je natuurlijk niet op kop beginnen dan kom je op het eind te kort.
SmartLapje was natuurlijk ook weer van de partij en bracht het refrein van zijn nieuwste hit ten gehore, we zijn benieuwd naar de rest. ExAlaaf had goede zin en maakte indruk met zijn triathlonpak, ook Hoarhelm was weer sterk, bleek later. Stampertje is natuurlijk altijd van de partij, of hij nu wil of niet. En de kersverse vijftigplusser maakte er een mooi achttal van.
Te laat kwam KoGaatje om de hoek kijken in zijn zondagse zomertenue en zonder fiets. Hij wilde zijn neus weer eens laten zien, een of andere smoes over een reisje Den Haag maakte niet veel indruk, we zien je liever op de fiets Ruud. Wel had hij zijn camera bij zich en leverde op deze manier dus toch weer een bijdrage voor vandaag door het maken van de onderstaande plaatjes. Dank hiervoor.
De route was door de Voorzitter al bepaald en onder zijn GPS helm op een overjarige zachte schijf geprogrammeerd, bleek niet geheel feilloos te werken.
Via Apeldoorn, Millingen, Kootwijk, Lunteren kwamen we op de Ginkelse heide terecht waar af en toe de crossbehendigheid goed van pas kwam. Ook kwamen hier de eerste vermoeidheidsverschijnselen naar voren, maar niet zeuren en doorfietsen was het motto. Verder langs Papendal, Schaarsbergen, Delen en Hoenderlo richting Apeldoorn maar weer. Hier het betonnen fietspad over voor het lusje Hoog Buurlo, Assel waar er werd gestopt voor een blikje cola of een biertje. Na de herstart was het even weer op gang komen maar al ras ging vooraan het tempo weer omhoog en achteraan omlaag. De sprint voor het bordje Apeldoorn was voor Stampertje, niet zo moeilijk als je hem de hele middag niet ……….
Na de hergroepering ging het in rustig tempo richting Vaassen, ik mocht van de wegkapitein niet doorschakelen, zien benen deden zo zeer.
Het bordje Vaassen kreeg slechts twee renners uit het zadel, ondergetekende kreeg Gerrit zo ver hier voor mee te sprinten. Uitslag bekend natuurlijk, maar knap gedaan Gerrit, doorgaan tot de finish.
En zo was het toch weer een heerlijk middagje fietsen, 118 kilometer, 3:48:00 uur met een top van 68.6 km/u, niet slecht dacht ik zo.

Paparazzi


Nog ontspannen voor vertrek


Trek de broek maar eens op Stampertje


niets vergeten Hoarhelm??


Op weg voor een rondje van 118 kilometer


De kersvese vijftigplusser al op achterstand, kwam later nog wel weer goed.


De Ginkelse Heide