DSC_0180a.jpg DSC_0182a.jpg DSC_0184.jpg DSC_0185a.jpg DSC_0186a.jpg DSC_0187a.jpg
DSC_0188a.jpg DSC_0189.jpg DSC_0190.JPG DSC_0193.JPG DSC_0194.jpg DSC_0195.jpg
DSC_0196.jpg DSC_0197.JPG DSC_0198.jpg DSC_0199.jpg DSC_0200.jpg DSC_0201.jpg
DSC_0202.JPG DSC_0203.JPG DSC_0204.JPG DSC_0206.jpg DSC_0208.JPG DSC_0209.jpg
DSC_0210.jpg DSC_0211.jpg DSC_0212.JPG DSC_0213.JPG DSC_0214.JPG DSC_0215.jpg
DSC_0216.JPG DSC_0217.JPG DSC_0218.jpg DSC_0219.jpg DSC_0220.jpg DSC_0221.jpg
DSC_0225.jpg DSC_0227.jpg DSC_0228.jpg DSC_0229.jpg DSC_0230.jpg DSC_0234.jpg
DSC_0236.JPG DSC_0237.jpg        

Woensdagavond 16 mei, heb vanavond effe geen zin voor een rondje trappen met de Ketting. Vermoeid, dikke benen en kan natuurlijk nog veel meer smoezen verzinnen om niet te gaan maar doe het niet.
En met Hemelvaartsdag voor de deur hoop ik de volgende morgen om 6 uur op de fiets te zitten om met een aantal Lapjes door de bossen te crossen. Dus haal ik mijn zware fiets van stal om even naar de Vadesto tijdrit aan de Zuidweg te gaan kijken.
Als ik Vaassen uitstuur zie ik een stel fietsers aankomen, 7 man van de Ketting met iets daarvoor Willie Dokter, het tempo ligt al weer hoog zo te zien. Aangezien ik mijn camera bij me heb besluit ik te keren om even een foto van de groep te maken. Na wat oponthoud op de Dorpsstraat moet ik nog flink gas geven om ze voor Apeldoorn vast te kunnen leggen. Net voor de Wenumse watermolen ga ik ze voorbij en nog steeds, of alweer, fietst Willie voor de groep uit, nu meer dan 150 meter. Ik rij door tot de Oranjehal om mij bij een zijweg rustig in de berm te positioneren.
In de verte komt een zwarte stip gevolgd door een blauwe vlek, de volgorde is nog steeds dezelfde. Ik vraag mij af, òf Willie rijd weer als een gek of is heel sterk, òf de rest wil of kan het niet bijbenen.
Ik schiet een serie foto´s als ze langs komen en groet de heren, er komt weinig reactie terug. Kan ik mij ook wel iets bij voorstellen, een geknielde man in motorpak met een helm op en een camera voor zijn snoet, wie is er nu zo idioot om jou te fotograferen.
Als ik de foto´s later goed bekijk had ik met een enkeling wel oogcontact maar staan de smoeltjes strak gespannen en ben ik achteraf blij dat ik hier niet tussen zat. Was het weer anderhalf uur afzien geworden om die zwarte stip bij te houden, en om nu achter de laatste man te gaan hangen ligt niet in mijn aard en is mijn eer te na. En terwijl ze uit het zicht verdwijnen lijkt de afstand tot die zwarte stip kleiner te worden.

Via de snelweg naar de Zuidweg in Heerde om te zien of er nog Ketting of Lapjes mensen deelnemen aan de Vadesto tijdrit. Om de een of andere reden is het er nog nooit van gekomen hier aan deel te nemen, lijkt mij wel een uitdaging. Maar moet je wel goede benen hebben anders is het afzien.
Het is een drukte van belang bij de start, veel auto´s, verkeersregelaars en veel fietsers, zowel dames als heren. Na wat rondkijken zie ik alleen Jacob Smit van de Ketting die net als voorgaande jaren een poging wil wagen zijn tijd aan te scherpen, hij geeft zichzelf niet veel kans.
Vervolgens meld Fred Kers zich ook nog, ook hij heeft al vaker mee gedaan en heeft er weer zin in, al worden er al snel allerlei redenen aangehaald om zich vooraf in te dekken voor een wat mindere prestatie.
De starts verlopen vlot met een halve minuut tussenruimte, en hoe dichter de renner bij de startstreep komt hoe serieuzer de blik op het gelaat. Jacob start als 63e en Fred als 79e, ik schiet hier een serie foto´s van beide heren en rij met de motor achter ze aan om ze verderop nogmaals te fotograferen. Door de laagstaande zon en het bladerendak valt het nog tegen een goede plaats te vinden voor een onbewogen foto. Ik verplaats mij nogmaals, maak nog een praatje met het echtpaar van Lennep en moedig beide heren aan, langs de kant en het laatste stuk naast hun vanaf de motor.
De reacties van de heren na afloop zijn bekend, die hebben we zelf ook altijd. Het ging voor geen meter, zwaar, lood in de benen, harde wind………vul de rest zelf maar in.

Snel naar huis om de foto´s te ontwikkelen en naar de heren te versturen via de digitale postbode, binnen een uur een eerste reactie terug van Jacob. Fred was blijkbaar nog erg moe, zijn reactie was kort.

Paparazzi

Reactie Jacob Smit:
Hee die Sander,

Allereerst hartstikke bedankt voor al die foto's en supersnelle actie's van je! Ik had niet verwacht dat je er zo'n lading geschoten had! Zoals ik al vermoedde, liep ik in de eerste helft al vol. Met name het open stuk bij de heide en het vals plat vanaf de Elburgerweg deden mij de das om. De tweede helft zat ik continu met m'n hartslag boven de 188. De laatste klim voor de finish zelfs 193. Ik kon niet meer. Jouw aanmoedigingen had ik erg hard nodig want ik was de inzinking nabij! Ik geloof dat ik nog nooit zo'n slechte conditie heb gehad als nu, maar ach, een thuiswedstrijdje voor de fun is altijd leuk!

Heb je trouwens nog andere HDKS'ers gezien naast Fred? Ik heb naderhand nog ff gewacht maar heb geen clubgenoten gezien.
Ik had ook de indruk dat de algehele opkomst ook ietwat tegen viel!

NB: als ik zo naar foto's kijk, dan is het toch allemaal wel èrg lomp hè, zo'n groot lichaam op zo'n klein fietsie. 

Nogmaals hartelijk dank voor je actie's en aanmoedigingen en tot gauw!

Groet, Jacob 

Reactie Fred Kers:
Bedankt voor de foto’s.
Tijd : 25,18  AV speed  37,94 KM.
Het was zwaar met veel wind , maar ja we hebben weer mee gedaan.

                   GR, Fred.
Woensdagavond 16 mei