15-4-2007

Om tien uur vertrokken we met tien man, 9 fietsers en motard, vanaf de beatrixweg in Vaassen voor een prachtige dag Utrecht, daar was een ieder bij voorbaat al van overtuigt. Slechts vier echte Lapjes, twee semi-Lapjes, een die daar nog ergens tussenin zweeft en twee man van de Ketting hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van Dennis. Jammer voor de rest, jullie hebben weer veel gemist.

Een klein uurtje te vroeg waren we op de plaats van vertrek, maar met uitgebreid kennis maken, bijpraten, magen vullen en legen is die tijd zo om. Helaas kon Susan na een blinde darm operatie deze keer niet mee. Tegen twaalven begon de stoep weer aardig vol te lopen met allerlei sporters. Voor de thuisblijvers even wat bekende namen om de ogen uit te steken, Jeroen Straathof, Jochem Uytdehaage, Paulien van Deutekom, Fedor Hes, Arend Glas en nog meer top of ex topsporters.
Nadat een ieder weer had kennis gemaakt kon het ± veertig renners tellende peloton zich in beweging zetten richting het groene buitengebied van Utrecht. De eerste kilometers gingen zoals gewoonlijk in een rustig tempo, niet verkeerd gezien de drukte op de wegen en het weer aan elkaar te wennen. Bij de eerste klimmetjes werd de eerste schifting gemaakt voor wie er door kon voor de lange route. Na nog een klimmetje was dit voor de twijfelaars ook duidelijk en splitste een kleine groep zich af. Onze morard Hans had nog even een red bull gescoord bij een promotiewagen van dit merk maar helaas alleen voor zichzelf, het is je vergeven je hebt ons prima begeleid samen met Tjester (volgens mij???).
Richting Amerongse berg werd het wat onrustig in het peloton en schoven de kenners wat naar voren, met af en toe een slimmerik in zijn wiel. De klim begon rustig maar op een moment begon een ieder te demarreren om als eerste deze lastige klim te bedwingen. Joost maakte dit weer perfect af, maar goed ook want daar had hij het hele jaar naar toe geleefd.

In Amerongen werd op een lekke band gewacht voordat we de Lekdijk opdraaiden, even bleef het rustig maar juist toen een aantal renners wegreed moest de rest vol in de remmen voor een aantal fietsers. Je snapt ook niet waarom al die andere fietsers, motoren en auto´s hier juist willen rijden als wij hier langs komen. De veiligheid kwam het niet ten goede maar als je een stel fietsers los laat kun je maar beter aan de kant gaan. Al met al zorgde de demarrage voor flink wat breuken in de groep en zag je verschillende groepjes in de achtervolging. Zelf had ik door het voorval ook “de slag” gemist maar met een paar man raapten we de afvallers van de eerste groep een voor een op. Toch ging het weer heerlijk!!

In Wijk bij Duurstede werd er her gegroepeerd en weer gezamenlijk verder gereden. Maar ja…..als er weer zo´n mooie dijkweg voor je ligt probeer die mannen en vrouwen maar eens tegen te houden. Dus liep de teller weer richting 50 km/u en brokkelde het peloton weer uiteen in drie groepen. Uiteindelijk kwamen die toch ook weer samen op het terras van “Het Ledig Erf” aan de singel in Utrecht. Hier stond er een heerlijk biertje op ons te wachten die natuurlijk zo weg was. Er volgden er nog een paar, en nog een paar en nadat de renners een voor een weer naar huis togen maakten ook wij aanstalten om de boel in te laden. Maar een knorrende maag moest eerst nog even tot bedaren worden gebracht. Er werd friet en weer een paar biertjes op de hoek gehaald om die vervolgens bij Dennis en Susan in de tuin te verorberen, en niet op straat zoals voorgaande keer.

Enkele gegevens: 80 km. - 2.29.00 uur - gem 32,3 km/u - 63m hoogte verschil - Max hartslag Dennis 203 hrm.

Dennis en Susan weer hartelijk bedankt voor deze dag, het was weer een prachtige dag, en dan niet alleen wat betreft het weer, we hebben lekker gefietst!
Susan, beterschap gewenst en tot de volgende
Dennis en Susan Classic

Paparazzi

Bekijk hier een fotofilm gemaakt door Hans en voor nog meer foto´s en verslag op de HDKS website

Foto´s: Hans Bouwmeester (waarvoor mijn dank) en Paparazzi

Utrecht01.JPG Utrecht02.JPG Utrecht03.JPG Utrecht04.JPG Utrecht05.JPG Utrecht06.JPG
Utrecht07.JPG Utrecht08.JPG Utrecht09.JPG Utrecht12.jpg Utrecht13.jpg Utrecht14.jpg
Utrecht15.jpg Utrecht16.jpg Utrecht17.jpg Utrecht18.jpg Utrecht19.jpg Utrecht20.jpg
Utrecht21.jpg Utrecht22.jpg Utrecht23.jpg Utrecht24.jpg Utrecht25.JPG Utrecht26.JPG
Utrecht27.jpg Utrecht28.jpg Utrecht29.jpg Utrecht30.jpg Utrecht31.jpg Utrecht32.jpg
Utrecht33.jpg Utrecht34.jpg Utrecht35.jpg Utrecht36.jpg Utrecht37.jpg Utrecht38.jpg
Utrecht39.jpg Utrecht40.jpg Utrecht41.JPG Utrecht42.JPG Utrecht43.JPG Utrecht44.JPG
Utrecht45.JPG Utrecht46.JPG Utrecht47.JPG Utrecht48.JPG Utrecht49.JPG Utrecht50.JPG
Utrecht51.JPG Utrecht52.JPG Utrecht53.jpg Utrecht54.jpg Utrecht55.jpg Utrecht56.jpg
Utrecht57.jpg Utrecht58.jpg Utrecht59.jpg Utrecht60.JPG Utrecht61.JPG Utrecht62.JPG
Utrecht63.JPG Utrecht64.JPG Utrecht65.JPG Utrecht66.JPG Utrecht67.JPG Utrecht68.jpg
Utrecht69.jpg Utrecht70.jpg Utrecht71.jpg Utrecht72.jpg Utrecht73.jpg Utrecht74.jpg
Utrecht75.jpg Utrecht76.jpg Utrecht77.jpg Utrecht78.jpg Utrecht79.JPG Utrecht80.JPG
Utrecht81.JPG Utrecht82.JPG Utrecht83.JPG Utrecht84.JPG Utrecht85.JPG Utrecht86.JPG
Utrecht87.JPG Utrecht88.JPG Utrecht89.JPG Utrecht90.JPG Utrecht91.JPG Utrecht92.JPG
Utrecht93.JPG Utrecht94.JPG Utrecht95.jpg