Deze wielerronde was dankzij alle vrijwilligers van Houdt de Ketting Strak en Het Zeemleren Lapje een succes te noemen. Twee leuke wedstrijden werden in een hoog tempo door de renners afgewerkt. Door de regen bij de start van de nieuwelingen en wat later op de avond viel de publieke belangstelling helaas wat tegen. Ondanks allerlei andere activiteiten die in het dorp te doen waren, van met name door de C1000 met het Vaassens kampioenschap kazenschuiven. Op de markt kon men onder het genot van een drankje met een nieuwe haring op de klanken van een live band de renners voorbij zien flitsen.

Bij de Nieuwelingen gingen zo´n 25 renners van start en vanaf het begin zat het tempo er goed in. Door de regen net voor de start was het oppassen geblazen voor de jonge mannen. Al snel werd het hele peloton uit elkaar getrokken en ontstonden er verscheidene groepjes met een tweemans kopgroep. Uiteindelijk won de kersverse Nederlands kampioen overtuigend.

Tussen beide wedstrijden door reden de leden van bromfietsclub "De Olde Brommer" een aantal rondjes op hun prachtige Zundapp´s en Kreidler´s uit onze jeugdjaren.

Bij de junioren/amateurs maar liefst 80 renners aan het vertrek. Al snel in de wedstrijd wisten 4 man, onder aanvoering van Andre Klompmaker, uit het peloton weg te komen. Onder hen ook onze Michiel Berends, die zich uiteindelijk tevreden moest stellen met de ondankbare vierde plek, net naast het podium. Door het hoge tempo in de wedstrijd en enkele kleine valpartijen dunde het peloton snel uit. Maar de kopmannen werkten goed samen en konden voorkomen dat tegen het einde van de wedstrijd drie achtervolgers de aansluiting nét niet konden maken.

Verslag van Wielerverreniging De IJsselstreek

Waar het dagenlang mooi weer was geweest begon het in Vaassen precies 2 minuten voor het vertrek van de nieuwelingen te regenen. Een grote domper op de verder perfect georganiseerde wedstrijd in Vaassen die dit jaar voor het eerst in handen was van leden van de toervereniging "Houd de ketting strak"

Bij de nieuwelingen geen erg groot deelnemers veld, maar wel de top van Nederland aan het vertrek met o.m. de kersverse Nederlands kampioen Mats Boeve. Op het gladde circuit rijdt deze dan ook al snel weg uit de verbrokkelde groep achtervolgers. Hij krijgt Jelle Posthuma met zich mee en samen nemen ze dan ook snel een voorsprong. De kersverse Nederlands kampioen weet het dan mooi af te ronden en wint zijn eerste wedstrijd in de kampioenstrui.

Daarna was het de beurt aan de combinatie wedstrijd voor Junioren en Amateurs-A. Altijd weer mooi om te zien hoe de jonge renners de strijd aangaan met de meer ervaren amateurs. Toch zijn het vaak weer de junioren die met hun snelheid op het eind de winst naar zich toe weten te trekken. Dit maal ontstaat er al vroeg in de koers een kopgroep met een weer sterk rijdende Klompmaker. Maar in de finale moet hij het dan toch afleggen tegen de rappe Julian van Dijk, die als eerstejaars junior zo laat zien goed de overstap vanaf de nieuwelingen te kunnen verteren.

Nieuwelingen:

1
Mats Boeve
Nijverdal
2
Jelle Posthuma
Weerselo
3
Melvin Boskamp
Leek
4
Paul de Haan
Meedhuizen
5
Steven van Leijen
Wageningen
6
Tijmen Eising
Hardenberg
7
Peter Jan Polling
Nieuw Weerdinge
8
Maik Wensink
Aalten
9
Henk Wildeman
Raalte
10
Maarten Grote Punt
Rossum
11
Jasper Eikelboom
Hardenberg
12
Maurits Lammertink
Enter
13
Tom Wensink
Hengelo
14
Bas Hamstra
Ermelo
15
Danny Arentsen
Harderwijk
16
Martijn Brand
Bedum
17
Rick Vogelpoel
Arnhem
18
Kevin Schoonhoven
Hattem
19
Tycho Smit
Matknesse
20
Ramon te Wierike
Enter

Junioren/Amateurs:

1
Julian Van Dijk
Zwartsluis
2
André Klompmaker
Oosterwolde
3
Bas de Haan
Meedhuizen
4
Michiel Berends
Epe
5
Herman Reessink
Stokkum
6
Marcel Beumer
Ede
7
Herman Snoeijink
Denekamp
8
Hans Vonk
Arnhem
9
Jos Verbruggen
Apeldoorn
10
Stefan Edema
Boijl
11
Umberto Atzori
Zorgvlied
12
Tim Posthuma
Weerselo
13
Rob Niekolaas
Zwolle
14
Harm Steijn
Ermelo
15
Arno Winters
Ommen
16
Nico Leroy
Barneveld
17
Ruben van Kempen
Bemmelen
18
Rens te Stroet
Keyenborg
19
Jeroen Otten
Enter
20
Rob Oude Bruinink
Denekamp