Stampertje ziet Abraham

22 april 2006
Onze Jan, beter bekend als Stampertje, heeft Abraham gezien en behoord nu bij de oudere Lapjes (wijzere durf ik niet te beweren). Zoiets kun je natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus werd er op vrijdagavond een Abraham in zijn tuin geplaatst.
Nu heb ik gelezen dat de opkomst hierbij niet al te groot was, jammer........
Dus hulde aan de Lapjes die er wél waren bij het plaatsen van spandoek en pop!!!!!

Zaterdag  werd Jan thuis opgehaald door alle Lapjes voor het wekelijkse fietstochtje. Maar dit was toch iets eerder en anders dan Jan zich had voorgesteld. Om zijn naam eer aan te doen moest hij zich eerst in een konijnenpak hijsen om vervolgens in een echt konijnenhok plaats te nemen. Een prachtig exemplaar door onze eigen Houtlul in elkaar gezet en voorzien van een stel wielen en een trekstang voor achter de fiets. Onder protest maar gelaten liet Stampertje zich in zijn tijdelijk onderkomen plaatsen. Vervolgens werd hij onder begeleiding van alle Lapjes rondgereden door het  centrum van Vaassen. En op de wekelijkse markt heb je dan wel de nodige bekijks en opmerkingen van het winkelende publiek.
Op de markt werd hem door de bakker nog wat brood aangeboden en bij de diervoeders wat konijnenkorrels.
Tussendoor zijn de Lapjes nog even een biertje wezen drinken bij Ex-Alaaf maar bij terugkomst bleek de kar met konijn verdwenen. Echter hadden de RaceReeTjes iets vergeten en was hij snel weer terecht en kon Jan weer mee naar de waterstraat voor een rondje op zijn nieuwe ATB. Bij thuiskomst viel de kar zo nog maar een keer op zijn kant en had Jan het zaagsel tot in zijn kruis zitten.

Na afloop van de rondrit door Vaassen moest er natuurlijk wel nog gefietst worden! Een kort rondje door de bossen en toen snel weer terug voor een biertje. Bij het afscheid Jan allemaal nog een prettige avond gewenst en naar huis toe, dat we hem die avond weer terug zouden zien wist Jan toen nog niet.

Annie en de kinderen hadden voor Jan een Seventies Surprise Party georganiseerd in de Bleu Sky in Emst. En alle bezoekers was gevraagd in passende kleding te komen, dus terug naar onze jeugd jaren. Een prachtig gezicht al die mensen in die foute kleding. Jan werd geblindoekt binnen gebracht en het feest kon beginnen.
Natuurlijk bracht het Lapjeskoor ook weer enkel prachtige liederen ten gehore wat enthousiast door het aanwezige publiek werd ontvangen.

Middag foto´s.................................................Avondfoto´s
Kijk hier voor de middag foto´s.............................................Kijk hier voor de avond foto´s

Jan, VAN HARTE GEFELICITEERD
namens alle Lapjes

Stampertje voor zijn huis