ATB seizoenstart van start

1-10-2006
Zoals aangekondigd zijn we 30 september het bos weer in geweest met de leden van het Lapje plus een paar gasten. Welk deel van de oproep de meeste indruk heeft gemaakt weet ik niet maar er stonden 15 mannen, ja u leest het goed, 15 mannen op de stoep bij Jan. Er moest nog even gewacht worden op Erik Beekman die om vijf voor half nog oppas wist te regelen. Maar goed ook want nu was de bijna jarige KoGaatje nog op tijd om als voorrijder van start te kunnen gaan. Reden van de late aankomst: er was grote paniek in huize Sleper vanwege de zoek geraakte teller van Ruud. En zonder teller word er geen meter gefietst!!!
Maar een serieus fietser heeft altijd nog een back-up teller in huis voor noodgevallen, zo ook Ruud. Alle Lapjes konden zich voorstellen hoe het er in huize Sleper aan toe ging en leefden mee met de rest van de familie.

Na bij Ruud een oranje pijl op de rug bevestigd te hebben, zodat we op het juiste pad zouden blijven, konden wij van start. Echter binnen 900 meter had de Hoarhelm al een lekke band en riep deze altijd zonder reservemateriaal rijdende man al de hulp in van zijn fietsvrienden. Het duurde even maar Fred had medelijden en verving zijn band terwijl Gerard in de berm toekeek. Na dit kleine oponthoud werd de route voor de Wassink BV Emster Veldtourtocht in Niersen opgepikt en werd er lekker doorgereden door de kopmannen. Achteraan was het natuurlijk doortrappen en flink stof happen en knarsetanden als gevolg van de droogte.
Na wat klachten van enkele ongeduldige Lapjes over de routeaanduiding bereikten we de welbekende BANANENBULT. Dacht hierna enkele leuke foto´s te maken maar de meute bleek over de bult de pauze ingelast te hebben, sta je daar voor Jan … te wachten.
Nadat ieder op krachten was gekomen en zich nog een fietser aansloot kon ik even later toch nog foto´s maken van vele wandelende Lapjes op een klein klimmetje. In de daarop volgende kilometers zag je bij een enkeling de vermoeidheid toenemen en de aansluiting bij de groep verliezen. Op de Tongerense heide lag Fred plots midden op het pad te kreunen en naar lucht te happen. Alle Lapjes buigen zich vol medeleven over het slachtoffer maar als blijkt dat het wel mee valt is hier verder weinig meer van te merken. De gebroken valhelm word door Fred nog even bij Hoarhelm onder de neus gehouden, “ zie ´t nou”. Even later haakt een aangeslagen Fred af richting Vaassen, weer iets later gevolgd door Ruud als die hoort dat hij op weg was naar Ruuds huis.

Na een pijnlijke avond en nacht bleek de volgende morgen in het ziekenhuis dat er toch twee ribben gebroken waren en dat het fietsen er voorlopig even niet meer in zit. Toch nog een domper op een prachtige middag.

Wij fietsen nog even door rond en over de Tongerense berg en zetten dan ook snel koers richting het huis van Ruud waar ons een fris biertje wacht in verband met zijn aanstaande 56e verjaardag.
Het was goed toeven op het terras en de eerste biertjes waren snel binnen, om de droge kelen te smeren natuurlijk. Al dat stof had duidelijk sporen achter gelaten, zo leek SmartLapje nu meer op een ZwarLapje. En Jan Knien leek wel een hele droge keel te hebben, binnen korte tijd had hij drie biertjes naar binnen gegoten. Hij bleek vanaf twee uur al op een party bij zijn werkgever verwacht te worden maar toch geen van beiden te willen missen en vertrok dus snel huiswaarts. Zijn plek werd snel ingenomen door Friedje die na wat lichamelijke klachten voorlopig nog even alleen wat aan zijn fysieke conditie werkt. Een ding was hij nog niet verleerd, de biertjes vonden nog probleemloos hun weg.
Een voor een dropen de leden af richting huis, de een voor de oppas en de ander moest nog weg. Dan zijn er nog wijze mannen die weten wanneer je naar huis moet gaan of mensen die een ander mee naar huis nemen die dat zelf niet weet of wil weten.
(Praat niet over jezelf, dat doen wij wel als je weg bent)

Ruud en Cobi, nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor alles.

Kijk hier voor nog meer foto´s op de website van Ruud