Zaterdag 2 september net als anders even naar de markt om wat groenten en bananen voor in de fietspauze. Ook even langs bakker van Diermen voor wat lekkere verse broodjes. Na meer dan 25 jaar klandizie praat je ook nog wel eens over andere zaken dan alleen brood. De beste man heeft Jan Koorn op zijn 50e verjaardag ook al eens wat broodkruimels geschonken toen we bij hem langs kwamen. Op zijn vraag ´gaan jullie vanmiddag nog fietsen` kon ik maar een antwoord geven ´natuurlijk´. ´Hier neem deze maar mee voor onderweg` en ik kreeg een cake in de handen geduwd, nu moest ik wel gaan fietsen natuurlijk.

Thuisgekomen lekker een bakkie koffie op het terras maar daar werd de rust snel verstoord door een overvliegende helikopter. Eerst dacht ik nog dat die rondvluchten vanaf het Wenumse feest maakte maar zag al snel een vreemde bol aan de voorkant. Hij bleef ook wel erg lang boven ons hoofd hangen en rondjes maken om de Oosterhofkerk. TV Gelderland maakte i.v.m. het 10 jarig bestaan weer opnames met de Helicam. Dus snel de TV aangezet en wat zien we op het scherm, Jenny Bloemendaal en Elly Polman op het dak van hun Gasthuis en Pension Via Quidam. Samen zwaaiend onder de Nederlandse vlag met naast hun een paar poppen onder een dekbed, verder viel er nog een hele spreuk te lezen om de aandacht op hun Gasthuis te vestigen. De tekst kunt u hieronder lezen en de komende week kunt u het zelf waarschijnlijk nogmaals zien op TV Gelderland.

S´middags natuurlijk op de fiets naar de Waterstraat waar nog vijf enthousiaste fietsers klaar stonden. Even later meldde Erik Beekman zich ook nog bij ons, hij had gelezen dat het zo gezellig bij ons was dat hij dat ook wel eens mee wilde maken. Bij de eeuwige vraag ´welke kant gaan we op` werd het stil, op Martin´s op naar de Posbank te gaan werd niet al te enthousiast gereageerd. Op tijd thuis zijn, niet meer dan 90 km, dat eeuwige geklim, waren enkele uitspaken die volgden. We zijn er dit jaar nog niet geweest dus gingen we via de kortste weg en rap tempo door Apeldoorn richting Arnhem.

Aangekomen bij die bulten even flink op de pedalen en je weet weer waar je staat met je conditie. Bovengekomen een leuk plekje zoeken bij het uitkijkpunt om die cake soldaat te maken. Stonden daar net twee aardige dames foto´s van elkaar te maken, Erik bood aan om ze er samen op te zetten. En dan is er altijd wel weer een Dieker in de buurt die ook graag op de foto wil en dit alleraardigst plaatje komt verstoren. Als troost voor dit ongemak heb ik deze dames ook maar een stukje van onze overheerlijke cake aangeboden waarna zij ons ook nog op de digitale plaat vastlegden.
(Dames mochten jullie dit nog lezen, onze dank is groot)


Een leuke foto------------------------------Zo verpest


De dames vonden de cake overheerlijk


En de Lapjes genoten ook van de cake en ............

Na al dit lekkers snel weer op de fiets richting Vaassen waarbij Jan nog bijna een hond overreed en Joost zichzelf en ons testte voor de wedstrijd van a.s. zondag. Op een paar druppels na weer een prachtige rit van 87 km in 2 uur en 45 min., dus ieder weer tevreden.

Paparazzi


Deze man zonderde zich wat af
verkeerde kleding hé

Rondje Posbank op 2 september