Ploegentijdrit HDKS
25 juni 2006

Evenals vorig jaar moest er tijdens deze door onze sponsor ondersteunde rit natuurlijk wel weer een Lapjesploeg winnen. Drie mannen hadden reeds de handen ineengeslagen om samen met een nog nader te selecteren Lapje dit `klusje` even te klaren. Enkele dagen tevoren gaf Joost te kennen het niet te zien zitten om met een topteam de strijd aan te gaan. Een hardnekkige verkoudheid weerhield hem ervan om echt diep te kunnen gaan. En een eventuele slechte klassering wilde hij niet op zijn geweten hebben.

Na een digitale oproep melden enkele Lapjes zich aan bereid te zijn om een poging te wagen, al werd er bij voorbaat al een excuus gemaakt voor wat betreft de vorm. Bij de start op zondagmorgen werd er overlegd wie het aandurfde bij Theo en Sander in het wiel mee te strijden voor de eeuwige roem. Gezien de vorm van de renners deze morgen en wat zich de avond ervoor afgespeeld had werd er gekozen om Ruud en Leon hier bij te voegen. Er werd nog geopperd om Martin bij de ploeg van Gerrit Kroes, die ook nog een man te kort kwamen,  in te zetten. Maar om zo de concurrentie uit te schakelen vonden wij niet erg sportief. Samen met Joost en Bart v.d. Haar ging onze Martin zodoende als eerste van start.

Máár vijf ploegen gingen van start voor de drie bekende rondjes, of voor de snelste tijd of voor het meest constante tijd per ronde. Wij gingen natuurlijk voor de snelste tijd van start en dat liep vanaf het begin erg goed. Er werd rustig maar snel gereden en Theo en Sander zouden, zoals meestal, wat langer op kop rijden dan Ruud en Leon. Na de eerste doorkomst was Leon ineens de weg en zijn lens kwijt, gelukkig bleef deze nog in zijn niet al te kleine bril hangen. Nadat deze was teruggezet en hij weer goed zicht had bleek zijn ploeg al weer enkele kilometers verder te zijn . en achteraf bleek deze ronde ook de langzaamste te zijn, dus af en toe word iemand toch wèl gemist. Met instemming van de strenge jury mocht hij bij de volgende doorkomst weer aansluiten maar moest er wel met vier man gefinisht worden. Ruud was hier niet al te blij mee gezien het tempo kwam hij niet echt aan overnemen toe, hoeveel (kilo)meters dat wel waren heb ik nog niet van hem gehoord.

Op de streep hadden we alle voor ons (om de 2 min.) gestarte ploegen ingehaald en hadden we een goed gevoel over de samenwerking en de uitslag. Aan de gezichten te zien was ieder toch weer echt diep gegaan en een enkeling zelfs nóg iets dieper. Op het terras bij “de bosrand” werd even later ons vermoeden bevestigd en bleek de tijd maar tien seconden langzamer te zijn dan vorig jaar. Met een borenset van onze sponsor als hoofdprijs en de prijzen van voorgaande jaren kan er door  deze jongens inmiddels flink geklust worden.

The winning team

De meest constante ronden werden dit jaar gereden door de ploeg uit Epe.
Fred reed na driekwart ronde lek en mede daardoor verloor de ploeg van Gerrit bijna 2 min.
De (zieke) ploeg met Martin reed toch nog een prima ronde en werd gen laatste.
Bij de volgende wedstrijd kan iedere deelnemer goed gesoigneerd aan de start verschijnen dankzij de aangeboden bus WD40.

pos.
ploeg
tijd
1e ronde
2e ronde
3e ronde
cf*
1
Sander Pannekoek
Theo Brons
Leon Dieker
Ruud Sleper
50.36
16.42
17.01
16.53
3 (+31)
2
Gerrit Kroes
Tim Witteveen
Fred Kers
Erik Beekman
52.19
17.10
17.36
17.34
5 (+50)
3

Jan Dokter
Wim Herms
Remon v Zuuk
Tinus van Huffelen

55.51
18.35
18.35
18.41
1 (+6)
4
Martin van de Berg
Joost van Oosterhout
Bart van der Haar
57.24
18.55
19.21
19.09
4 (+40)
5
Harrie Gorkink
Anja Gorkink
Hermen Jan van Petersen
Dick Brummel
59.08
19.40
19.48
19.40
2 (+8)

* cf = constante factor (klassement van meest constante ploeg per ronde)

Kijk hier voor meer info en foto´s op de HDKS website