Oudejaarsrit 30-12-2006

 

Biston heeft dit jaar goed afgesloten door op de laatste rit van 2006 als eerste aan de Waterstraat te staan, niet dat het veel hielp, anderen rekenden op de normale (te laat) tijd. De Cannondale brigade was gehalveerd, de overige twee stonden met pech bij de dealer en waren vervangen door beter (TREK) of gelijkwaardig (TARGET) materiaal. Met 13 man vertrokken we richting het Kroondomein voor ons laatste rondje van 2006. Al snel waren de mannen van het eerste uur weer op kop te vinden, rustig gevolgd door de mannen van de langere adem. Anderen zaten al op redelijke achterstand, maar ……. er werd zoals (bijna) altijd wel gewacht, jammer dat hier zo veel kostbare tijd mee verloren gaat.

Na wat klimmetjes door het Kroondomein richting Hoog Soeren en het Aardhuis werd er na de stop aan kop wat gewisseld en ging het gezamenlijk richting clubhuis. Achterin het peloton was men niet altijd even scherp meer, een kuil werd over het hoofd gezien met als gevolg een duikeling. De volgende man kon deze duikelaar niet meer ontwijken en viel hier weer overheen. Even was het heel stil in het bos toen beide pechvogels roerloos bleven liggen, toen deze weer met de ogen begonnen te knipperen moesten zij zich niet langer aanstellen en weer op de fiets kruipen.

Op weg naar het clubhuis werd er nog een paar keer sociaal gedaan voordat de finale ingezet kon worden. Ondergetekende (herstellende van een fikse verkoudheid) voerde het tempo mooi op, vervolgens ondernam de Voorzitter een doelloze poging om weg te komen. Paparazzi kon aansluiten en toen het stil viel overnemen om vervolgens de laatste anderhalve kilometer uit de greep van de achtervolgende meute te blijven. Toch een mooi afsluiting van het jaar.

Frietje had het clubhuis inmiddels lekker warm gestookt en het bier koud gezet waar we ons na het schoonspuiten van de fietsen aan konden laven. Gerie, Jenny en de meiden zorgden voor wat warme hapjes, Brander en Smartlapje zochten wat sfeervolle muziek op de PC.

Een mooie gezellige afsluiting van een prachtig fietsjaar met vele kilometers, volgens KoGaatje.

Jaaroverzicht volgt na het nieuwjaarsfeest.

Paparazzi

 

PICT0022.jpg PICT0024.jpg PICT0027.jpg PICT0028.jpg PICT0029.jpg
PICT0030.jpg PICT0031.JPG PICT0032.JPG PICT0033.JPG PICT0034.JPG
PICT0035.JPG PICT0037.jpg PICT0038.JPG