Nieuwjaarsborrel met Indonesisch buffet

Bij Jan en Reny 7 januari 2006


Het was goed toeven aan de Apeldoornseweg bij Jan en Reny tijdens de door hun georganiseerde nieuwjaarsborrel. Veel en erg lekker eten stond voor ons klaar, het was te zien dat de gast-heer en -vrouw hier veel aandacht aan hadden besteed. Na de koffie was het aanvallen geblazen en met al die hongerige fietsers was dat niet tegen dovemansoren gezegd. Alles goed met bordjes aangegeven wat het was, en vooral hoe héét het was. Of het door dit eten kwam weet ik niet maar er werd wel veel gedronken.
Onze voorzitter was zoals gewoonlijk weer de laatste die binnen kwam en kon nog net even de restjes opmaken voordat de ingeplande jaarvergadering begon. Nu ben ik bij de jaarvergaderingen van de Ketting veel verhitte discussies gewend, maar deze overtrof die ruimschoots, wat betreft decibels welteverstaan. Wat betreft inhoud had deze iets te lange vergadering het goed gedaan als oudejaars conference. Een voorzitter zonder overwicht, die met één (zijn eigen) stem herkozen word, een krent die tot penningmeester word benoemd en nog een aantal dubieuze beslissingen die ik niet nader kan noemen.
Neemt niet weg dat er ook een paar goede beslissingen werden genomen,....welke.........??? Daar zal de secretaresse binnenkort met het uitbrengen van de notulen verslag van doen.
Tijdens een digitaal jaarverslag van paparazzi was het even muisstil bij het zien van alle hoogte en diepte punten van het afgelopen jaar. KoGaatje is vanaf heden toegetreden tot de echte Lapjes en mag zich het oudste/jongste lid noemen. Een lid sputterde nog wat tegen met de opmerking. "hij is nu het oudste lid maar rijd als een vent van veertig, en dat vind ik helemaal niet zo leuk". Jammer voor hem, nu fiets hij nog steeds alleen achteraan.
Het mysterie van de ingezonden brief werd nog mysterieuzer onthuld, maar het kwam er op neer dat er €1,85 beschikbaar was gesteld voor een reis naar frankrijk. Zo word Tele Japie natuurlijk nooit lid van onze club waar tevens een ledenstop is ingesteld. Tenzij Japie met een wel héél aantrekkelijk bod komt natuurlijk.
Wilfried werd met meerderheid van stemmen tot Dieker Lapje van het jaar 2005 gekozen, de ander drie laten het té vaak afweten was de algehele conclusie van de leden. Zijn eerste beker ooit aangeboden door de rondemiss ontroerde hem zozeer dat hij in tranen uitbarstte tijdens het dankwoord. De overige dames sprongen hem spontaan om de hals bij het zien van al die emoties, bekijk hiervoor de foto´s.
Leuk idee zo´n vergadering, maar wel een punt voor de volgende vergadering om hier, gezien het luidruchtige karakter voor de overige gasten, de volgende keer een besloten vergadering in een hutje op de heide van te maken.
Als afsluiting werd nog even een prachtig lied van SmartLap gezongen voor onze Jan, vorig jaar geschreven toen hij in Irak aan het werk was. Jan was diep ontroerd en wist even niet wat hij moest zeggen. Reny bedankte alle dames met een presentje voor de steun die zij tijdens deze voor haar moeilijke periode van hun had gekregen.
Hierna werd er nog wat gezongen (althans geprobeerd), en bleef het nog heel lang onrustig.

Jan en Reny, mag ik jullie lang deze weg nogmaals hartelijk danken voor de prachtige avond.
Ook namens de andere 12 Lapjes, 4 RaceReeTjes en 8 echtgenotes.

Paparazzi