Politie Veldtoertocht Loenen

Woensdagmorgen 9.15 uur bij de Brander staan al drie man op mij te wachten (telefoon net voor vertrek) en neem mij gelijk voor dat dat vandaag niet nog een keer zal gebeuren. Als parcoursbouwers van die fantastisch verlopen tocht in Emst wilden wij ook wel eens weer in een andere omgeving fietsen. En natuurlijk kijken hoe de dienders het doen.
Igno, Ruud en Rein Witteveen hadden ook wel zin in een lekker tochtje dus gezamenlijk richting Loenen, met de auto, dat wel.

Daar aangekomen stond de parkeerplaats al aardig vol met blik en de nodige dienstauto´s, ook de voorste zitter van HDKS was weer aanwezig. Zelfs Biston was op tijd, hij had in zijn eerste werkweek maar weer een vrije dag genomen om rustig weer te wennen aan de regelmaat. Ook Peppie en Kokkie waren er weer, na de Emster veldtoertocht al weer helemaal hersteld en fris aan de start,……….. of was het nu Jaap en Henk???   Na het inschrijven was het nog even wachten op Smartlapje, die ook zijn werktijd wat had verschoven, en de klok van tien uur om te mogen vertrekken.

Tussen de mistige weilanden ging het richting bos waar al meteen verwarring ontstond omdat hier meerdere linten hingen en zodoende niet goed wist welke kant men op moest. Een drietal Lapjes koos het goede spoor en was los van de rest. Voor het tien kilometerpunt kwamen er ineens een man of twintig teruggereden, geen linten meer. Na het terugfietsen en bestuderen van de kaart de juiste weg weer gevonden, ook Igno en Rein konden hier weer aansluiten.
Door de Loenermark ging het vervolgens af en toe lekker omhoog en reed hier samen met Theo hele groepen fietsers voorbij, wel misten we af en toe bijna een onopvallend lint.

Bij de verzorgingspost stond Ruud ons al op te wachten?????????
En nog ongeloofwaardiger, Erik was al weer weg!!!!!!!!!!!??????????
Hoe een en ander mogelijk was was niet helemaal duidelijk maar er waren blijkbaar meer varianten mogelijk, al had Ruud wel één kilometer minder dan ons. De inwendige mens kon even gevoed worden en er werd flink gediscussieerd over het uitzetten van de route of het verhangen hiervan door vakantievierende jongelui. Om ons heen hoorden we al veel lovende woorden over die tocht van zaterdag in Emst, “dat was pas goed geregeld”.

Gezamenlijk vertrokken wij voor het tweede deel door deze toch wel pittige en mooie omgeving, maar het bleef opletten geblazen met de soms slecht zichtbare linten. Samen met Theo hadden we toch weer een mooi gat geslagen in een klim, maar eenmaal een afslag missen of een valpartij op een smal pad voor je en de laatste man van zo-even reed weer op kop. Net voor het einde passeerden we Biston nog en zodoende waren we toch allemaal bijna gelijktijdig terug bij de kantine van de Loenermark.

Ook hier stond weer iemand uitvoerig de Emster tocht aan te prijzen bij zijn mede fietsers hoe geweldig dit allemaal wel niet was, leuk om dat zo van afstand te horen.
Na een droog shirt nog even de kantine in voor een kop koffie of iets anders en de GPS coördinaten van Biston zijn horloge nog even uitgelezen. Hierop is dus achteraf te zien dat Erik een lus van ± 2,5 km heeft gemist en halverwege te ver doorgereden en weer terug is gereden.
Mooie tocht en lekker gefietst al moeten die agenten bij de eerstvolgende cursus voor verkeersregelaars zelf aansluitend bij ons maar een cursus route uitzetten volgen.

Paparazzi

Bekijk hier de route en gegevens van Erik

Op de website van HDKS staat ook nog iets.

PICT0118.jpg
PICT0118.jpg
PICT0120.jpg
PICT0120.jpg
PICT0121.jpg
PICT0121.jpg
PICT0122.jpg
PICT0122.jpg
PICT0123.jpg
PICT0123.jpg
PICT0124.JPG
PICT0124.JPG
PICT0125.jpg
PICT0125.jpg
PICT0126.jpg
PICT0126.jpg
PICT0127.jpg
PICT0127.jpg
PICT0129.jpg
PICT0129.jpg
PICT0130.jpg
PICT0130.jpg
PICT0131.JPG
PICT0131.JPG
PICT0132.JPG
PICT0132.JPG
PICT0133.jpg
PICT0133.jpg
PICT0134.JPG
PICT0134.JPG
PICT0135.JPG
PICT0135.JPG
zll061025.jpg
zll061025.jpg
 


De gegevens van Erik´s GPS klokje,


De gereden route volgens Erik´s GPS klokje


Het gemiste zuidelijke lusje