Kristalbad Triathlon 9 - 9 - 2006

Hieronder een verslag van Martin en foto´s van deze dag.
De foto´s lijken misschien een beetje door elkaar te staan maar staan wel op gonomen volgorde. Kunnen jullie zien dat deze Paparazzi ook de nodige meters moest afleggen om iedereen op deze site te krijgen. Van bad naar fietsen, naar loop parcours en weer naar het zwembad, maar wel met plezier toegekeken hoe je anderen, net als ikzelf vroeger, ziet afzien .

Enkele uitslagen:

Kwart    
Mannen SeniorenMannen Masters

13e Martin
15e Leon

02:31:31
02:38:40
Achtste    

Mannen Senioren
Mannen Masters
.

.

10e Dennis Rijnbeek
_4e Pieter Bouwmeester
21e Wil Dieker
Ruud van Bussel

01:11:45
01:14:05
01:24:32
01:15:19 gedisk.

Kijk hier voor alle uitslagen

Vandaag was het zover, een gemaakte afspraak met De Voorzitter ergens in mei dit jaar terwijl we in volle voorbereiding voor De Keiler waren, maakte het dat we een ¼ triatlon gingen doen in Apeldoorn.
De voorbereiding voor deze triatlon was goed gepland in beide agenda’s. Eerst een week of 7 na De Keiler niets doen, want voor mij smaakte na de overwinning van De Keiler, de BBQ’s en bier veel beter dan trainen, onze Voorzitter had een week of 4 vakantie geboekt, moest nog schilderen en had zo nu en dan ook nog een BBQ met daarbij enige versnaperingen.

De schrik sloeg ca. 1 maand geleden toe, want 9 september kwam wel wat dichtbij. Maar ja werk, en werk en thuiswerk, training geven bij ZVV (niet gepland) en socializing staan dan trainen wel in de weg. Maar goed onze gezamenlijke afgesproken voorbereiding besloeg 1x zwem/fietstraining, 2 x samen fietsen en niet overdreven 3 x samen gelopen. Daarnaast natuurlijk beide apart nog wat gedaan, want je twijfelt toch altijd aan je vorm en inhoud (niet van de pense), en wederom werk, thuiswerk en andere zaken maakten het onmogelijk om veel meer uren te trainen. Oh ja, de zaterdagmiddagtraining vanaf de Waterstraat maakte bij mij nog wel e.e.a goed.

Dan is het zover, enkele dagen voor de triatlon lijkt het weer mee te zitten, en spontaan ontbrandt er een gevoel van het gaat mooi, leuk, fijn, prettig en gezellig worden. Nou mensen dat was het ook………
Ik was er mooi op tijd om mede Lapje WD55+, Ruudje de Vlo, SemiLapje Dennis Rijnbeek te zien starten op de 1/8 triatlon. Veel tijd hadden we daar natuurlijk niet voor, want voor de start wil je nog e.e.a kwijt aan overtollige zaken die al verbruikt en opgehoopt zijn op een bepaalde plaats in het lijf, de EPO prik moet nog gegeven worden, een krentenbol en wat sportdrank, zwembrilletje zoeken, tijdsregistratie bandje om enz.

Voor de nitwits onder ons….een triatlon begint met zwemmen, en in ons geval was dat 1 kilometer. De Voorzitter had daar ca. 22 minuten voor nodig en ondergetekende had aan ruim 16 minuten genoeg. Het was niet de bedoeling om zo’n gat te slaan, maar De Voorzitter greep 2x mis toen de sleeplijn uitgegooid werd en de reglementen lieten niet toe om te wachten dus, wij beide vervolgden apart van elkaar onze weg.

Na het zwemmen komt fietsen, en dat lag ons inmiddels Natte ZeemlerenLapjes natuurlijk wel wat beter. Dat bleek ook wel uit de tussentijden, want op 40 kilometer scheelde het maar 30 seconde, en zodoende hadden we gewoon beter samen kunnen rijden. Het enige probleem wat dan had ontstaan, was juryleden op motoren die ons waarschijnlijk beboet hadden met rode kaarten vanwege het stayeren, wat dus niet toegestaan is. Met een gemiddelde van ver boven de 33km per uur werkten we het zeer gevarieerde parcours af. De JC Wilslaan 4 x helemaal beklimmen tot aan de Amersfoortse weg, dan de Amersfoortseweg tot aan de Kampsteeg weer klimmen, daar links, einde weg links en dan weer rechts een stukkie dalen naar de Apenheul alwaar veel publiek ( soort zoekt soort, denken wij ) ons stond aan te moedigen.

Na het fietsen nog even lopen, wel 10 kilometertjes ver. Normaal gesproken maak ik me daar niet zo druk over. Nou had ik dat maar wel gedaan in de voorbereiding, want dat ging voor geen ene meter meer. Gelukkig stond er onderweg steeds een boom alwaar ik mijn ruggetje fijn kon rekken en de beentje wat liet opveren om wat soepelheid terug te vinden. Het hielp niet, want wandelen werd een optie die ik helaas een aantal keren heb ingezet om de eindstreep te halen. De Voorzitter had het idee dat het wel erg hard ging, want na 2 van de 4 rondjes die we moesten lopen over zeer geaccidenteerd terrein, dacht hij er al te zijn. Helaas moest hij er toen nog 2. Maar goed met een verschil van wel 5 seconde in het voordeel van De Voorzitter tijdens het lopen kwam uiteindelijk de finish toch in zicht.

Uiteindelijk was ik in 2.31…en een beetje en De Voorzitter in 2.38… en een beetje over de eindstreep, alwaar een dolgelukkige groep fans including onze trouwe Paparazzi (hij was al om 09.30uur gesignaleerd in de struiken om ook WD55+ en Ruudje de Vlo op de gevoelige plaat vast te leggen) ons stond op te wachten. Hulde voor jullie om ons aan te moedigen, gemist heb ik de rest deze keer wel……maar volgend jaar heb je weer een kans.

Beide zijn we echter erg blij meegedaan te hebben aan deze prachtige en zeer goed georganiseerde triatlon.

See you……..ExAlaaf.