Klootschieten op ´t Loar

10-9-2006

Team 1 Zeemleren Lapje wint “KLOOT Bokaal” op T’LOAR te Vaassen.

Op zondag 10 september 2006 hebben een 4-tal teams van Het Zeemleren Lapje deelgenomen aan het KLOOTSCHIETEN op t’Loar (buurtschap) te Vaassen.
De teams waren willekeurig samengesteld en moesten een parcours afleggen van ongeveer 4925 meter. Om 14.00 uur ging het gekloot aan de gang. Team 1 tegen team2 en team 3 tegen team 4. Andere teams (25 in totaal) waren al onderweg of gingen na ons onderweg.

Menige KLOOT belande in de berm of in de sloot. De bedoeling is om met zo weinig mogelijke worpen het “zware” parcours af te kloten. Na ongeveer 1 ½ uur kloten kwamen we weer terug bij het buurthuis. In afwachting van de uitslag, we waren allemaal gespannen, vulden we onze tijd met gezelligheid en het nodige gerstenat en rode wijn en natuurlijk niet te vergeten de cola.

De beste drie werden gehuldigd.
3e was geworden het team “wat een gekloot” in 72 worpen, 2e was geworden de winnaar van 2004 en 2005 het team “mis gekloot” in 62 worpen.
ALS 1e Het team van Het Zeemleren Lapje met 59 worpen.
Omgerekend is dit 4925 meter gedeeld door 59 worpen is jawel ongeveer 84 meter per worp.
Dit was ook een nieuw record KLOOTSCHIETEN. Het oude record stond op 79.75 meter, dus ruim overtroffen. Wie zal het voor ons volgend jaar verkloten.

Het winnende team bestond uit: Hoar-helm, Ex-Alaaf, Brander, Vrouw ex alaaf + Stein Alaaf  (de beker drager) en Vrouw houtlul + kimberly houtlul (was het talent van de dag)
Al met al een zeer sterk team die erg op elkaar ingespeeld waren.

We kregen daarvoor 1 fles wijn, een groot krentenbrood + boter en natuurlijk een mooie KLOTE WISSELBEKER.
De organisatie was blij dat wij deze beker wonnen anders hadden ze een nieuwe moeten aanschaffen en daar had men geen geld voor (bijna failliet) Wij, alle lapjes dus, hebben dit uitgebreid gevierd en zijn nog doorgegaan tot in de late uurtjes.

Op naar volgend jaar, en we gaan weer voor de 1e plek. Trainingen worden ingelast.

Zie de bijgevoegde foto’s, Brander