Nunspeetse Keiler 10 juni 2006

Het was weer een geweldige Keilerdag dit jaar, en dan bedoel ik niet alleen het weer. Het team van Wassink / Vervoort  heeft voor de derde keer de bronzen Keiler bij de sportklasse in de wacht weten te slepen. Martin was dus na enkele blessuregevallen eerder deze week ook zo blij als een klein kind met en nieuw speeltje.

Eerder deze week moest onze vaste kracht Jan Konijnenberg nog afzeggen, de griep bleek toch een te grote aanslag op de conditie te hebben gedaan voor zo´n zware inspanning als de Keiler. Ook deze coach (Sander Pannekoek) had zich vertild en zag zichzelf met flinke rugpijn nog niet zo snel door de bossen crossen. De reserve Tim Witteveen werd ingezet om het team weer op sterkte te krijgen. En ik zou wel mee voor de looprondes en Igno als nieuwe (hoofd) coach voor de fietsrondes.

Zaterdag verzamelden alle deelnemers zich voor de start bij de bekende Wassinkbus. En nadat we het damesteam hadden zien starten en Rob nog een jonge mus had gered konden we ons gaan klaarmaken. Rein Witteveen, de vader van Tim, was ook meegekomen om zijn zoon aan te kunnen moedigen. Op mijn vraag “ben je fit en heb je een fiets bij je” werd bevestigend geantwoord. “dan ben jij nu tweede coach als je dat wat lijkt” vertelde ik hem, dan kan ik mij wat meer op de achtergrond houden en mij meer op het echte Paparazzi werk richten. Na het wisselen van de fiets en schoenen begon Rein nog wat onwennig aan zijn nieuwe taak, wat hem verder overigens goed afging. Rein, nogmaals hartelijk dank voor het onverwacht overnemen van deze niet onbelangrijke taak. Ook namens mijn rug!

Na het traditionele boomstamzagen bij de start Werd Tim in het harnas gehesen voor wat hijs en stapelwerk. De daarop volgende loopronde verliep goed, al moest ieder wel even naar zijn juiste ritme zoeken. Bij de Zandenplas stond onze fanclub klaar om te zien hoe het laarswerpen en zwemmen met een bal hier verliep. Geen probleem natuurlijk voor al die zwemmers. Bij terugkomst op de markt moest er nog even worden geworsteld met een stukje A-frame lopen. 2e Lustijd op deze proef.

Na vijf minuten rust werd de volgende fietslus gestart met een weegschaalspel, wat niet meeviel op de gladdere fietsschoenen. De fietsronde verliep in zo´n hoog tempo dat alleen de coaches problemen kenden. Rein kon na een val de aansluiting niet meer maken en Igno kwam hijgend en met een wit uitgewoond gezicht bij de Zandenplas aan. Hier was bij het kanovaren te merken dat onze mensen zich toch wat meer in het water thuis voelen, maar met de juiste aanwijzingen van de kant werd de goede koers gevonden. Op de markt moest tenslotte nog even met wat kratten worden gestapeld, een klus die door Tim uitstekend werd uitgevoerd. Hier bleken wij ook de snelste lustijd te hebben gehaald

De daaropvolgende looplus begon de warmte en vermoeidheid van de inspanning toch zijn tol te eisen. Veel water moest er door de, nu drie, coaches worden gedragen om toch nog voor wat verkoeling onder deze toch wel warme omstandigheden te zorgen. Het spinnenwebspel werd snel en foutloos uitgevoerd en tijdens het lopen waren en even wat problemen bij Tim ten gevolge van een valpartij bij het fietsen. Terwijl hij rustig zijn eigen ritme probeerde te vinden werkten de overige vier leden een parcours zaklopen in een Big-Bag af. Bij het schieten was het hele team weer compleet en mocht er nat wat extra wachttijd door de drie missers nog evenzoveel rondjes worden afgelegd. Een snelle blik op het scorebord met de lustijden bij terugkomst leerde dat we goed in de race lagen. Uiteindelijk de 3e tijd bleek later na afloop.

De laatste fietslus moest er eerst in het enternet worden geklommen en vervolgens nog ± 25 km. worden gefietst door de droge zware Nunspeetse bossen met onderweg nog even wat ballen werpen. Ondanks een enkele valpartij en missen van een afslag lag het tempo weer erg hoog. Tim ruilde zijn fiets in voor die van Paparazzi waar zijn vader op zat en reed ineens weer de sterren van de hemel, snelle fiets hé. Bas zat er evenals Martin de laatste kilometers goed doorheen maar Rob had maar één hand om te duwen. Dus duwde hij Bas in een tempo van dik 40 km/u door het bos richting de markt voor het laatste onderdeel. Nog even wat hockeyballen in een doel schieten en het zat erop. 2e Lustijd

En dan eindelijk na bijna vijf uur sporten onder erg warme omstandigheden zit het erop. De een kleed zich snel om in droge kleding en lijkt zo aan nog een marathon te willen beginnen terwijl de andere opgeveegd kan worden. Maar de voldoening en de teamgeest was bij ieder groot over het behaalde resultaat. Nog even wachten op de officiële uitslag maar het vertrouwen was er reeds.
Martin zat even stil op een steen om zichzelf weer terug te vinden, de laatste loodjes bleken wel érg zwaar dit keer. Maar na wat drinken en een heerlijke douche was er in het Vennendal al weer een brede grijns op zijn gezicht te zien. Hier vond de prijsuitreiking en het buffet voor alle deelnemers en helpers plaats, na lang wachten werden de uitslagen bekend gemaakt.
De dames van de VMI, wat eigenlijk een Wassinkteam was, behaalde hier een verdienstelijke vijfde plaats bij de recreanten dames.

En dan de wedstrijdklasse heren, met natuurlijk ook nog het team van de VMI met Leon als deelnemer en Theo als coach. Onderling was er vooraf en tijdens de wedstrijd natuurlijk veel strijd maar na afloop weer grote vrienden. Zijn werden uiteindelijk derde in deze klasse en wij mochten weer een bronzen keiler op gaan halen welke nu in Utrecht uitkijkt op de Singel. Dennis vond het na vijf afleveringen welletje en mocht als dank deze Keiler mee naar huis nemen. Ook de coaches vonden het mooi geweest maar een overwinning smaakt goed en Martin had al weer een aantal mensen voor volgend jaar geronseld.


Het was een prachtige dag met een nog mooier einde wat werd afgesloten met een lekker etentje en drankje in een warme zaal, vandaar dat wij lekker buiten zaten. De kleine Keiler kreeg nog wat eten om aan te sterken voor volgend jaar en wij namen na een ijsje afscheid van alle teamleden van deze dag.
Tot de volgende ……………..

Paparazzi


Kijk hier voor foto´s van het VMI team dames en heren

Volledige Uitslag Nunspeetse Keiler ...........................................of kijk hier voor info op de website van de Keiler