Kerstrit

Zaterdag 23 december 14.00 uur aan de waterstraat, nou ja iets later dan, mijn band stond leeg dus die moest voor vertrek nog snel vervangen worden. In de hoogste versnelling dus richting waterstraat waar ik met de hoogste hartslag van deze middag om 14.04 uur arriveerde. Geen fijn begin van de middag maar zoals altijd (algemeen bekend) zijn er weer mensen die er een vaste gewoonte van maken en nóg later aankomen ………
Verheugd waren we met de komst van Friedje, Klaplong en KoGaatje, na wat lichamelijke ongemakken voelden heren zich weer fit genoeg “om het weer eens te proberen”. Nadat ook B….. klaar was stapten we om ± 14.13 uur op de fiets, dertien man sterk. In rap tempo ging het richting de Dellen tussen Epe en Heerde, op zoek naar een paar leuke fietspaden. Friedje´s motortje is nog niet helemaal top en loopt nog niet op de volle 100%, waardoor hij regelmatig achterop raakte. De volgende keer toch een hands-free telefoon mee nemen dan kun hij die Branderige broer voorop eens tot de orde roepen.

Na een stop op de Haalberg ging het verder op pad over de goed begaanbare bospaden. En konden we ze woensdag niet goed vinden, nu kwamen we toch op enkele mooie smalle slingerpaadjes terecht. Pittige klimmetjes, veel boomwortels en zelfs een trap moest er overwonnen worden. In de buurt van het Pluizenmeertje leek het ons wel leuk om een paar foto´s van springende Lapjes te maken. Paparazzi snel voorruit en met de camera in de aanslag op een strategisch punt. Alleen wist de rest nog niet dat hier het aardoppervlak ineens een halve meter lager verder ging. Niet echt moeilijk, maar als je aankomt zie je het bijna niet, hier worden dus de “mannen” van de jongens gescheiden. Enkele ongecontroleerde sprongen en weigeringen waren het gevolg, maar wel leuk voor een herhaling. De weigeraars overwonnen hun angst en er werd nog even gestunt met Houtlul en WD55+ als hindernis.

Helaas (en misschien maar goed) zijn de foto´s door de duisternis niet erg scherp te noemen, zeg maar gewoon ###. Of jullie zijn gewoon veel te snel, volgende keer maar de spiegelreflex mee nemen. Hierdoor is voor het thuisfront gelukkig niet te zien dat de net herstelde brokkenpiloten er ook weer lustig op los sprongen.
Alles bleef heel voor de terugreis niet na nog éénmaal een rondje Sportsbalmcross, had het gros dit jaar toch niet gereden en we weten nu waarom. “En nou wul ik noar huus” was de reactie van Friedje, eenieder stemde hier mee in en er werd koers gezet naar het clubhuis. Maar het tempo waarin dit gebeurde lag weer iets té hoog voor de arme man, een helpende hand bood hier echter uitkomst. De zogenaamde `kop`mannen hadden hier geen boodschap aan en reden rustig……eh.. snel door. “Voor de finale” werd er achteraf gezegd, volgens mij voor het biertje.

In Gortel kwam ineens Hoarhelm een pad uitschieten, hij was om half drie aan de waterstraat en dacht deze middag de enige sportieveling te wezen. Website lezen!!!!!
Op een enkeling na werd er in het clubhuis nog een biertje gedronken op Biston´s 64e verjaardag. De muziek van de aanwezige jeugd deed een aanslag op de trommelvliezen en de rook op de luchtwegen. De jeugd werd verdreven naar een andere (koudere) ruimte en het was nog lang gezellig.

Weer een leuke middag fietsen met een grote groep, en ……. alles heel gehouden.

PICT0002.JPG
PICT0002.JPG
PICT0003.jpg
PICT0003.jpg
PICT0005.jpg
PICT0005.jpg
PICT0006.jpg
PICT0006.jpg
PICT0007.JPG
PICT0007.JPG
PICT0009.jpg
PICT0009.jpg
PICT0011.jpg
PICT0011.jpg
PICT0012.jpg
PICT0012.jpg
PICT0013.jpg
PICT0013.jpg
PICT0015.JPG
PICT0015.JPG
PICT0017.jpg
PICT0017.jpg
PICT0018.jpg
PICT0018.jpg
PICT0019.jpg
PICT0019.jpg
PICT0020.jpg
PICT0020.jpg