Terug naar fotoalbum

Lapjes in de sneeuw

5-3-2005
Update uit de sneeuw

Vanmiddag weer lekker in de sneeuw wezen spelen met nog zes Lapjes, opkomst van 50% viel een beetje tegen maar het plezier was er niet minder om. De wegen waren mooi schoon, maar ja, wij willen de bos in en daar lag nog heel veel sneeuw. Op sommige plaatsen wel 10 cm. of meer en met een harde onderlaag is dat soms lastig sturen. Doordat er al veel wandelaars in de bossen waren geweest en de boswachter ook zijn dagelijkse ronde maakt was het moeilijk om op het rechte pad te blijven. En dan nog al die sneeuw die tussen de pedalen en de tandwielen gaat zitten is knap vervelend. Maar dat valt in het niet bij de schoonheid van de natuur, als je daar tenminste nog oog en tijdvoor hebt.
Erik dacht dat hij nog op de lange latten stond, hij ging van links naar rechts over het paden. Nadat hij wat lucht uit de banden had gelaten ging het wat beter, maar hij had die lucht uit zijn banden later zelf nog weer hard nodig. Jan liet natuurlijk weer enkele fraaie salto´s uit zijn ruime repertoire zien en heeft zodoende weer een ruime voorsprong op Ruud.
Ook Erik heeft vandaag veel punten verzameld voor dit klassement.

Een minpunt was dat er vier man (allen lid van de Ketting, die wachten ook nooit) doorfietsten nadat Jan in de sneeuw bleef steken met materiaalpech. Zijn fiets (weer een Cannondale natuurlijk) had totaal geen aandrijving meer, de boel was gewoon vastgevroren. Nadat hij en Erik er een keer overheen hadden geplast ging het weer voor een tijdje goed. Maar toen we op een kruising vergeefs naar de rest hadden gezocht en we terug naar Vaassen wilden zat de boel weer vast. Maar de handige paparazzi / webmaster / redacteur / huisman is van meer markten thuis en had hiervoor wel een oplossing. Een riempje van een oude toeclip bood uitkomst, hiermee werd de cassette aan de spaken bevestigd, en viola....Jan had een ouderwetse doortrapper en kon op eigen kracht naar huis fietsen. Voor degene die aan deze smoes twijfelen hebben we als bewijs een foto gemaakt welke hieronder staat.
Wij zijn lekker rustig samen naar huis gefietst, en voor de doorfietsers het volgende advies:

KIJK EENS ACHTEROM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ons motto was toch: samen uit en samen thuis!!!!!!!!!!!!!!!!


De Lapjes nog samen in de sneeuw


Erik.........eindelijk op het rechte pad


Het bewijs, het vastgebonden tandwiel werkte perfect.


3-3-2005 ingezonden door Martin

Hedenochtend een superochtend. Toch maar om 09.00uur van het werk gevlucht om de 9.8 en the Idworx eens uit te testen in maagdelijk witte sneeuw. Nou ze weten er goed raad mee. Hoe maagdelijker hoe beter.

Weinig spoortjes, maar die spoortjes die er lagen waren dan ook geheel voor ons alleen, en anders hebben we er zeker een aantal bijgemaakt. Die natuurlijk later deze week weer door anderen heerlijk misbruikt / gebruikt kunnen worden. Pas op dat je niet uitglijdt want dat het glad werd / was gemaakt was wel duudelijk.

Na 2,5 uur en ca. 35 / 40 kilometers op de zwarte piste geknooit te hebben, heerlijk het laatste stukkie op een blauwe piste naar huis gefahren en tot de prachtige conclusie gekomen dat wintersport en ATB'en en vlak bie huus toch wel een biezondere ervaring is.

Op naar de Gluhwein und auf wieder schnitzel

Aanvulling Webmaster:
De woensdag middaggroep, bestaande uit Igno en Sander, hadden alvast het parcours verkend op woensdag middag , in een sneeuwlaag die steeds verder aangroeide. Aan de foto´s te zien hebben jullie bijna dezelfde route gereden. Onze sporen door de eveneens maagdelijke sneeuw waren natuurlijk al lang weer verdwenen.

Prachtig om door zo´n mooi landschap met meer dan velghoge sneeuw te ploeteren, gewoon genieten.............heerlijk, net een klein kind die even buiten mag spelen.
Maar ja, de wat meer ervaren sneeuwvreters, (ok....met iets minder sneeuw dan jullie) hebben wel ruim 44 kilometer weten af te leggen in 2,15 uur, toch nog 19.5 gemiddeld. Dit heeft die arme Ruud toch weer moeten missen na zijn valpartij, al was dit weer een mooie gelegenheid geweest om zijn valtechniek wat bij te schaven.De fotograaf zelf in de sneeuw


En de voorzitter


Mooi hé