Verjaardagen voor kerst

24-12-2006

In deze donkere dagen voor kerst viel er deze dag nog veel te vieren bleek bij aankomst aan de waterstroate. Allereerst had ons KerstKnien zijn nieuwe fiets bij zich voor de vuurdoop met de Lapjes. De oh´s en de ah´s waren niet van de lucht bij het aanschouwen van dit wonder der techniek "made in Taiwan". Volgens Fred moest deze wel eerst gedoopt worden, hij had hiervoor zelfs een fles champagne van de WIBRA voor meegenomen . Na een worsteling met de kurk spoot Jan vrolijk in het rond maar wou zijn Merida niet beschadigen met dit plakspul. De, alweer niet meer zó nieuwe fiets, van Theo kreeg ook nog het een en ander van dit sap over zich heen voor een behouden koers.
Daarna kon Biston gefeliciteerd worden met zijn ??e verjaardag, alweer een paar weken geleden, maar toch. Hij had één en ander klaargezet in het clubhuis bij Fried en konden daar na afloop even glad werk van maken. Annika kwam ook even de mooie fiets van ome Jan bekijken, maar niet na eerst te zijn toegezongen en gefeliciteerd door de Lapjes.
Zij bleek deze dag jarig te zijn, hoe oud........... dat vraag je een jonge dame niet.
We hadden deze dag nog een jarige in de vorm van WD54 ....eh....55, Martin had voor hem een speciale bus WD nog wat meegenomen. Papa Jan mocht op de verjaardag van zijn dochter rustig gaan fietsen, maar als je zelf jarig bent kun je dit natuurlijk moeilijk maken. Dus als de jarige niet naar ons toe komt.......gaan wij wel naar de jarige toe was de leus.
Lang zal hij leven en drie maal hoera schalde door de omgeving van Vaassen West, en veel bewoners keken verbaasd door de ramen waar dit nu weer vandaan kwam. Na alle felicitaties en zoenen voor Ada en zijn dochters......ja ja.......maar snel weer op de fiets om nog wat kilometers te kunnen maken. Maar de uitnodiging van Wil voor een biertje na afloop was niet tegen dovemans oren gezegd. En dit had blijkbaar bij voorbaat al zijn weerslag op de prestaties want de fut was er bij velen snel uit. De bananenpauze werd al snel ingelast en een enkeling gaf aan niet erg best te zijn, maar wel een biertje te lusten. Het wordt snel donker, ik moet vanavond nog naar een feest, ik heb nog een verjaardag waren veel gehoorde opmerkingen. Laten we maar snel naar die 55 jarige gaan voor dat biertje, dat van Biston maken we de volgende keer wel op. Zo gezegd zo gedaan, dus zaten we al redelijk vroeg bij WD55 aan de stamtafel. Deze had nog snel wat ingeslagen zodat hij de rest van de avond niet zonder zat.
Wat wel opviel was dat de mensen die snel richting Wil wilden en normaal nooit weg te krijgen zijn nu als eerste weer naar huis gingen. Op de vraag, vanwaar die haast, kwamen wat onduidelijke antwoorden maar het had iets met het thuisfront te maken. We noemen geen namen maar ze hebben iets met hout, verf en zandhazen te maken, en we willen niet stoken in een goed huwelijk. Hierna werd het wat rustiger aan de tafel en kon de rest van de familie weer aanschuiven voor nog een paar heerlijke drankjes en hapjes.

Het was gezellig, Wil en Ada bedankt voor alles en nog vele jaren.

Twee man had een goed excuus, zij hadden nog een missie te volbrengen, klik hier