Sportsbalmcross 2005

 

Onder mistige en koude omstandigheden werd vandaag, 10 dec., weer de traditionele Sportsbalmcross in Epe gehouden. Deze wedstrijd gaat om het kampioenschap van de gemeente Epe, waar Vaassen helaas ook onder valt en wij dus ook aan mee kunnen doen.
En aangezien onze voorzitter hier de grote drijvende kracht en organisator van is kan “Het Lapje” natuurlijk niet verstek laten gaan. Dit is tevens ook een beetje een soort van club kampioenschap voor Het Zeemleren Lapje, kunnen we de onderlinge verhoudingen even testen. Worden er wat grote monden gesnoerd of juist nog groter. Hoe dan ook, het blijft altijd een leuke wedstrijd met een pittig rondje en een grote rotbult die maar niet lager word.
Op de fiets richting Epe had ik al snel in de gaten dat dit vandaag niet mijn dag was, een veel gehoorde smoes natuurlijk. Iedereen probeert zich van tevoren natuurlijk al in te dekken tegen een eventueel teleurstellende prestatie.
Aangekomen bij het parcours waren er nog weinig Lapjes te bekennen, wel de Voorzitter natuurlijk met Smartlap en Ex-Alaaf als zijn helpers bij het uitzetten. Alleen Jan Knien en Paparazzi waren van de overige leden op tijd aanwezig, de andere drie kwamen net voor de start aankakken. KoGaatje was aanwezig om alles op de digitale plaat vast te leggen, met weer een scherp oog (na zijn staar o.k) voor de details ook zeer belangrijk.
Bij de start is het al snel duidelijk dat het weer een familie Wagenaar aangelegenheid dreigt te worden met een Berends daartussenin. De “rest” ligt al snel op gepaste achterstand, samen met Leon zit ik in de tweede groep. Bijblijven bij die groep valt tegen, en al snel werd die kleine man nog kleiner. Verkeerde banden (te weinig grip) en ik kan natuurlijk nog veel meer smoezen verzinnen maar het ging gewoon niet vandaag.
Letterlijk en figuurlijk “de Pannekoek” van het peloton, maar niet opgeven natuurlijk.
De strijd vooraan heb ik niet veel van mee gekregen, behalve dan die keer dat ze voorbij kwamen. Als u dat wel wil weten moet u even naar de website van Houdt de ketting Strak.
De strijd bij de Lapjes viel ook wel mee, denk ik? Leon voorop wachtte vergeefs op mijn komst, ik zag echter geen Lapjes vanuit de achterhoede komen dus maar “rustig” doorgefietst. Martin deed het volgen eigen zeggen ook rustig aan, iets wat ik mij moeilijk voor kan stellen. Jan Knien reed op zijn leen TREK ook regelmatig zijn rondjes op afstand gevolgd door Frietje en Jan K die dachten dat dit een toertocht was.
Op de fiets terug naar huis, daar had ik niet zo veel zin meer in, koud en gedesillusioneerd.
Met de bus van Houtlul ben ik met de harde kern nog even mee geweest voor wat “naoproaten met een biertje” bij Friet.
En zo kwam er nog weer een goed einde aan deze prachtige dag.

Paparazzi

Hier kunt u een verslag van Leon en de uitslag bekijken

Klik hier voor de foto´s van Hans Bouwmeester

Klik hier voor de foto´s van Ruud Sleper

En natuurlijk op de website van Houdt de Ketting Strak