Het Zeemleren Lapje

Vrienden maken bij de politie!


"De politie is je beste vriend"
,....... beweren ze zelf altijd! Vandaar dat wij op 19 oktober met een afvaardiging van de Lapjes richting Loenen togen. De collega´s van Brander, de Politie Sport Vereniging Apeldoorn, hadden daar een ATB uitgezet door o.a. de Loenermark. Het woensdag middagclubje, Igno, Ruud en Sander aangevuld met Martin (had zichzelf een ATV dag gegeven) en Wim Schakelaar (voorzitter van HDKS) wilde ook wel eens met deze gezellige groep mee. Bij de start voegde Erik zich op tijd bij onze groep, en ook Jan Knien was met een aantal mensen van de "zaak" present. De kleding van onze sponsor springt altijd in het oog en pik je er zo uit, maar zette Jan toch even op het verkeerde been. Hij dacht een van de Lapjes te zien maar kende de kop erboven niet, dat krijg je als steeds meer mensen onze kleding dragen (wordt het wel mooi op de weg).
Na de inschrijving even gewacht tot de grote meute weg was, de fietsen afgeladen en op pad. We halen al die mensen wel weer in en zijn als eerste weer terug was de stelling, al was niet iedereen het daar mee eens. De routeaanduiding was niet altijd even duidelijk en men had zich er wel makkelijk vanaf gemaakt door grote delen van de bestaande vaste route hierin op te nemen. Nu mag hierbuiten ook niet gereden worden maar wat meer linten was niet verkeerd geweest, er werd te vaak getwijfeld of men wel op de goede weg was.
Ruud sneed een bocht iets te scherp aan en dat leverde een snee in zijn knie op, maar voor we om konden kijken zat hij al weer op de fiets. Jan had ook een en ander bij zijn zwager afgekeken en maakte een mooie sliding, beide mannen maalden hier niet om en reden natuurlijk gewoon door.
Een prachtige route, veel hardjaagpaden en mooie single tracks zorgden voor een hoog gemiddelde (25 km/u). Veel harder dan op zaterdag werd er al snel vastgesteld, waar zal dat door komen? Goede verzorging onderweg al moesten we voor de verzorging na afloop zelf zorgen, maar die smaakte wel heel lekker.
Al met al een prachtige morgen met goed fietsweer, de thuisblijvers hebben weer veel gemist.

Of we veel vrienden hebben gemaakt????????
De brievenbus de komende weken maar in de gaten houden!