Nunspeetse Keiler 2005


Het team van Wassink heeft de Keiler 2005 gewonnen.
Het VMI team van Leon werd 5e en het damesteam won ook een Keiler in hun klasse.

Na de overwinning in 2003 ging het vorig jaar mis door héél véél pech. Dit jaar had onze sponsor de zaken beter voor elkaar en gingen we opnieuw voor de eerste plaats. Twee nieuwe leden, triatleet Rob Barel en zwemmer David uit den Bogaard, zorgden voor de nodige versterking binnen ons team.
Om half negen klonk reeds het startschot en volgens mij schoten ze met scherp want even later begon het te regenen en niet zo´n klein beetje ook. Na het traditionele boomstamzagen volgden het enternet en de eerste lus op de fiets, de organisatie had een nieuw en zwaarder belooft en is daar volgens ons wel in geslaagd. Het parcours was mooi, technisch en pittig met de nodige klimmetjes en lange paden die niet echt lekker liepen door het vele hemelwater. Alle tussen opdrachten waren nu bij de zandenplas, om zodoende meer publiek te trekken maar dat viel letterlijk en figuurlijk in het water. Op een enkele valpartij na verliep die eerste ronde perfect (snelste tijd, één seconde voor de VMI) en kwamen we nat en modderig terug op de markt om met een hockey bal te slaan. 10 minuten rust tussendoor, een verdubbeling bij voorgaande jaren, gaf de nodige rust en om voorbereidingen te nemen voor de volgende looplus die begon met het hijskraanspel. Ook hier bleek Martin weer de gedreven animator te zijn, hij had constant zijn klep open om de anderen aan te moedigen of op te jagen, wij als coach waren eigenlijk op dat vlak overbodig. Na met laarzen te hebben gegooid en even zwemmen in de zandenplas weer terug naar de markt in een stevig tempo resulteerde in een 2e tijd op dit onderdeel. De volgende fietsronde gingen we met wind tegen weer stevig van start, maar volgens Martin kon er nog wel een tandje bij en stuurde Rob Barel naar voren om het van mij over te nemen. Dit bleek de genadeklap voor Jan Knien, die dook van zijn fiets en stond stijf van de kramp toen we het bos indoken. Hij heeft de strijd hierna gestaakt en is samen met Igno terug gegaan, met vier man en een coach hebben we deze pittige ronde in een hoog tempo afgemaakt in wat later de snelste tijd op dit onderdeel bleek te zijn. Het kratten stapelen verliep rustig, gestaag en foutloos, na wat rust, drinken en eten konden we op pad voor de laatste loopronde na wat met een stuk plastic geworsteld te hebben. Deze laatste ronde ging opnieuw vlot van start en na het zaklopen met vier man in een big-bag ging het door naar de burgerwacht voor het schieten. De vermoeidheid speelde hier mee want er werd maar liefst acht maal mis geschoten, en dat betekende ook acht strafrondjes lopen. Maar enthousiasme was nog niet gebroken, in een zeer hoog tempo ging het vervolgens naar de markt voor het laatste onderdeel, ringsteken aan een kabelbaan. Een vaste hand is hierbij onontbeerlijk en een vereiste voor een goed resultaat, en dat een grote mond hierbij niet helpt bewees Martin zelf, drie maal mis.
Na de finish was er de ontlading en een goed gevoel over de geleverde prestatie en de prima samenwerking onderling, de tussentijden gaven hier ook alle redenen toe........maar.....het bleef afwachten tot zes uur.
Ondertussen waren de dames aan hun laatste ronde begonnen en hebben wij die nog even binnengehaald en aangemoedigd bij hun laatste onderdeel (vijf dames en evenzoveel coaches). Dat dit heeft geholpen bleek later bij de uitslag wel.
Bij het zwembad de Brake konden we gezamenlijk onder een welverdiende douche en daarna naar het Vennendal voor de prijzen en niet minder belangrijk, een heerlijk gezamenlijk buffet.
Dat we uiteindelijk toch de Keiler hebben gewonnen is prachtig, en daar gingen we ook voor (Martin helemaal).
We (ik in ieder geval wel) hebben gewoon, ondanks het weer, een geweldige dag en veel lol gehad met een hele goede afloop.
Geluk hoef je niet te hebben, als je maar geen pech hebt.
Sander

Uitslagenlijst (PDF)

Hier staan nog foto´s van de VMI deelnemers
Als iemand hier nog een verslagje bij wil schrijven, stuur het in.

Kijk voor meer foto´s en info op de site van de Nunspeetsekeiler.nl