Feestje van Houtlul 17-9-2005

Erik en Ingrid gaven een tuinfeest ter ere van hun 12½ jarig huwelijk en hadden hiervoor familie, vrienden en natuurlijk het Zeemleren Lapje uitgenodigd. Nu was het niet al te warm deze avond maar een handige jongen als Houtlul had hier natuurlijk wel een oplossing voor. Een vuurpot en enkele terraskachels maakten het aangenaam verpozen, aangevuld met een prima viermans band en een biertap maakten het feest compleet. De barbeque werd door de feestneus snel opgewarmd om ook de hapjes op temperatuur te laten komen.
Het Lapje is het Lapje niet als die zich niet even laten zien of horen. Ons eigen SmartLapje had een prachtig houtkr(l)ul lied speciaal voor de bruidegom geschreven en dat werd door alle Lapjes ten gehore gebracht. Nu kun je natuurlijk nooit met lege handen aankomen op een feest als dit, dus hadden wij een bevriend beeldhouwer hiervoor gevraagd iets speciaals te ontwerpen. Met de gegevens over Erik die hij in handen kreeg kwam hij tot deze bijzondere sculptuur, eenmalig en uniek in zijn soort, speciaal voor Erik gemaakt. Erik was dan ook diep onder de indruk van dit geschenk en liep er trots als een pauw mee rond. Ingrid was zowaar nog meer verrast door de omvang van dit geschenk en stond er sprakeloos en ademloos naar te staren. Veel dames vroegen nadien het adres van deze beeldhouwer.
Hierna werd er nog veel gezongen, gedanst, gedronken, gegeten en het vuurtje nog eens opgestookt. De band speelde ondertussen vrolijk door todat de politie kwam informeren naar de vergunning, hierna werd het rustiger maar nog lang niet stil.En dan verschijnt een paar dagen later dit bericht in de plaatselijke krant