Emster Veldtoertocht 2005

Het was weer een geslaagde dag, De 5e Emster Veldtoertocht op 22 oktober. Veel Lapjes zaten in de organisatie en konden zodoende niet met ons cluppie meefietsen. Maar Ex-Alaaf had een heel blik gastrenners opengetrokken en zodoende stond er een hele brigade mannen in de bekende rood-groene kleding aan de start. Missen kon je ze niet, zag je ze niet dan hoorde je ze wel. KoGaatje heeft een aantal foto´s bij de start en finish gemaakt en uw Paprazzi bij het rustpunt op de Tongerense heide. Ook de dames waren hier inmiddels aangekomen, zij waren ook ruim vertegenwoordigd en de foto´staan op de dames pagina. Ook na afloop bleef het nog lang gezellig en onrustig in de kantine van VV Emst, en weer snert mee eten natuurlijk (rekening volgt). Een zeer geslaagde dag voor de Lapjes, al hebben sommigen nooit genoeg.

Jan Knien heeft hier onder nog een mooi verslag geschreven over deze rit.


Hier staan nog wat foto´s van onze voorzitter

Kijk hier op de website van HDKS voor een overzicht en meer foto´s


5e Emster Veld Tour Tocht.
De heren lapjes hadden via het veel geraadpleegde lapjesforum afgesproken, dat we om 09.30uur zouden verzamelen bij Frietje. Normaal gesproken zou je dan zeggen; gelijk vertrekken….maar nee hoor. Friet had eerst nog koffie gezet en er een vermogen aan coffeepads doorgedraaid. Zal Gerrie weer blij mee zijn….De opkomst was overweldigend, omdat onze Ex-Alaaf het halve waterpolo team van ZVV op het droge had weten te trekken en in het juiste tenue op iets wat op een ATB leek, had gezet. Ook Dennis uut Utreg was van de partij. Goeie zaak natuurlijk…hoe meer zielen, hoe meer lol. Nadat uiteindelijk ook de voorzitter was gearriveerd (je weet wel, de man van tijd is tijd….) fluks richting Emst getrapt om aldaar in te schrijven en de kas van het fietskluppie uit dezelfde plaats te spekken.
Uiteraard moesten voor vertrek de statiefoto’s gemaakt worden, waarna we in een voorzichtig tempo van start gingen……Althans, dat dacht iedereen behalve de Voorzitter en Ex-Alaaf. Alsof er prijzen te verdelen waren tijdens een WK wedstrijd, gingen ze er vandoor in een tempo dat door steeds minder Lapjes te volgen was. Eén voor één moest men lossen. De enigen die nog enigszins konden volgen, waren de zwagers Jan K…..Maar het hoge tempo brak ook de Voorzitter en zijn medestrijder op…na 17 km stonden ze, met als smoesje dat ze foto’s gingen maken, uit te rusten aan de kant…..Stampertje en ondergetekende gingen onverdroten door in een lekker tempo. Stamper maakte onderweg nog vrienden door de achterblijvers keihard door de plassen in te halen…they were not amused……
Bij de pitstop na 23 km werden we opgevangen door de Race "ReeTjes" die er nog fris bij stonden…Kan natuurlijk ook niet anders als je zoveel traint als hun….De waterpolo boys beleefden de tocht allen op hun eigen manier. De één zat er al helemaal door, terwijl de ander nog lekker fris er bij stond. Dennis had een flinke klap van de man met de hamer gehad en reed al behoorlijk op z’n tandvlees. Opvallend was het rijden van Biston….zat er goed bij, terwijl Friet nog steeds niet echt goesting leek te hebben. Houtlul deed z’n eigen ding en had de kop al bij een naderende vakantie op de Kanariepieten eilanden staan.
Maar vooruit, we kwamen niet om te lullen maar om te fietsen en na alweer een groepsfoto nog even gewacht totdat Kalebassenkop ging pissen, konden we weer verder. Al snel bleek dat de Voorzitter en Ex-Alaaf weer het tempo dicteerden, maar de Voorzitter had daar wel diverse dubieuze inhaalmanoeuvres voor nodig, zodat ook hij vrienden voor het leven maakte….Ook in de achtervolging gebeurde genoeg en was ook niet iedere ingehaalde achterblijver gecharmeerd van de diverse inhaalacties! Nadat Stampertje zichzelf had opgeblazen bleef ik met Dennis, die zich goed hersteld had, over. Helaas waren we niet bij machte om op de twee in te lopen en bleef het onderlinge verschil zo’n 300 meter.
Aangekomen bij de accommodatie van VV Emst lekker aan de ultra-picknick tafel gaan zitten om alvast een welverdiend biertje door de sponsor te laten serveren…..Eén voor één kwamen de diverse Lapjes en Pseudo-Lapjes binnen, moe en al dan niet voldaan…Het wachten was op de dames…..dit duurde toch wel lang (de RaceReetjes hadden vast een lekkere vent aan de grond getrokken…..) en de koukleumen gingen naar binnen, alwaar de omzet van de voetbalclub een positieve impuls kreeg. Bier genoeg daar in Emst….. en ook nog een lekker balletje majo, terwijl Gerard de W. nog op broodjes trakteerde. Nadat de dames waren aangeschoven werd het ook nog gezellig…..en laat! De echte diehards hebben uiteraard, geheel volgens de traditie, het bestuur en vrijwilligers van ‘De Ketting’ van de erwtensoep afgeholpen…..Sommigen meenden weer twee keer te moeten opscheppen, maar werden afgestraft voor hun gulzige gedrag met ‘piene in de pense’. Toen er uiteindelijk niemand van de organisatie meer was en ook de medewerkers van de VV Emst naar huis wilden, besloten wij ook maar eens op te stappen en Biston (moest nog apetennissen) en Frietje naar huis te brengen. Gelukkig had Friet nog iets in het krat staan, zodat we het vochtverlies van de tocht Emst – ’t Loar, weer konden aanvullen….De zaterdag was toch al naar de kloten…. Uiteindelijk werd het weer erg gezellig, zodat we weer met z’n allen kunnen terugkijken op een geslaagde dag met een fijn stukkie fietsen en een hele fijne after-fiets…
Dat sommigen nooit genoeg hebben bleek wel uit het feit dat Stampertje en Houtlul zichzelf bij mij uitnodigenden en er alweer bier aan te pas moest komen….bah!!! Maar na een lekker bakkie koffie gingen zij ook eindelijk naar huis, alwaar ze koude patat en koude pannenkoeken wachtten…..

Uw verslaggever ter plaatse,
Jan Knien (uut Voassen an de Grift)