Emster Veldtoertocht 2005

De dames waren vandaag bijna voltallig aanwezig bij de Emster veldtoertocht, Anja kwam speciaal voor de fotoshoot naar de start. Ruud Sleper had er een zware taak aan om alle dames netjes op de gevoelige schijf vast te leggen. Met al die mannen die langskwamen was het blijkbaar lastig om het hoofd op de fotograaf gericht te houden.
Deze dag werd tevens hun eigen bedachte logo en naam onthult welke verder in digitale vorm werd uitgevoerd door deze webmaster. Halverwege heeft uw Paparazzi de dames nog kunnen fotograferen, dit ging hier vrij eenvoudig, zij waren een stuk rustiger.

Verslag van Annie
Voor het dames team van het Zeemleren Lapje is 22 okt. een bijzondere dag, ten 1e omdat op deze dag de naam van ons team en logo onthuld is op de site en we vanaf nu rond fietsen onder de naam “ De Race ReeTjes”, ten 2e omdat we voor het eerst met de groep mee gaan doen aan de Emster Veldtoertocht, en natuurlijk, we gaan voor de 45 km. Om 9 uur verzamelen bij Jacqueline thuis, nadat Gerdien haar zadel op de juiste hoogte had gezet en Jolanda ook was gearriveerd ( kids wegbrengen ) fietsten we al kwakend richting Emst. In de kantine waren Hetty, Roelie en Anja al aanwezig, we gingen gauw inschrijven want paparazzi Ruud stond te popelen om een groepsfoto van het dames team te maken. Eén voor de muur, en één op en aan de picknicktafel van onze “Sponsor”. Om 9.45 uur begonnen we vol goede moed aan onze tocht, willen we net tempo maken staat paparazzi Ruud in de berm, dus weer in de remmen voor de foto, wel opletten Hetty!!!. Toen begon de tocht echt, al racend over de goed berijdbare paden, werd er bij de splitsing 25 / 45 km even sociaal op elkaar gewacht om samen verder te fietsen richting het 25 km punt voor de pauze. We waren net voorzien van een banaan, krentenbol en een bekertje bouillon, toen de 1e mannen lapjes arriveerden, hun doel om ons in te halen hebben ze niet bereikt ( we hadden maar 15min voorsprong vanaf de start ). Het werd een gezellige drukte daar en de kleuren Rood, Groen, wit en Zwart over heerste sterk. Dit kleurrijk geheel moest natuurlijk nog op de kiek, staan we even later op de hei in foto pose is er geen fotograaf om de picture te maken, was dat effe lachen, maar ’t is allemaal goed gekomen. Tijd om weer verder te racen op onze bikes, o ja Cissy had nog een tip voor de organisatie, volgend jaar ook graag GLUWEINN . Het 2e deel was ook prachtig om te fietsen, nog een compliment voor de organisatie, alles was goed uit gepeild, we hadden dit keer Tom Tom niet nodig. Wel kregen we het gevoel of we op sommige paden met lege banden reden ( lichte vermoeidheid ), maar met één schuiver en één afgelopen ketting kwamen we ongeschonden aan de finish, waar we als kampioenen werden onthaald door de “lapjes’ MANNEN met een 3 maal HOERA, HOERA, HOERA, voor de DAMES. Nog even samen een sapje drinken , waarna we voldaan naar huis gingen, op naar de warme douche.
Nog even voor de statistiek, gefietste tijd 2 uur 25 min. gemiddelde van 18.6 km p/u. Dames we mogen trots zijn op ons zelf.

s’Avonds om 19.00 uur ontmoeten we elkaar weer bij “ KAPADOKYA” om een hapje te eten, schapievlees en ijs met slagroom toe, ach ja, wat je overdag aan calorieën verbrand moet er ook weer bij op hé, voor onze REETJES. Verder gezellig zitten kwaken met elkaar over deze goed verlopen dag van de “RACE REETJES”.