RaceReetjes gespot


Zondagmorgen 15 augustus maar weer eens op de fiets gestapt voor een ontspannen ritje met de Emster fietsclub. Op de heenweg passeerde ik nog Bas met zijn zoon voor op de fiets. Hij was op weg naar Emst om trots de geboorte van zijn 2e zoon te melden. Na het handje schudden namen we afscheid en koersten de kopmannen richting het zuiden, terug naar Vaassen dus. Even hoopte ik nog op een rondje Posbank maar er werd afgeslagen richting Assel en vervolgens Uddel en Elspeet.

Bij de passage door het centrum van Vierhouten werd onze aandacht getrokken door een enthousiaste groep meiden die ons luid toejuichten. Bij nadere bestudering bleken het geen meiden maar dames te zijn een ook nog in wel erg bekende kleding. RaceReetjes  dus, op het terras bij de Vossenberg.

Om de hoek in de remmen geknepen en de camera tevoorschijn gehaald om even een plaatje te schieten van de rustende dames. Een hard gelach kwam vanaf het terras toen men Paparazzi de hoek om zag komen, blijkbaar had men dit al zien aankomen. Annet was gelijk enthousiast en vroeg of ze nu ook op deze website kwam te staan, bij deze dus. Er werd mij nog een bakkie koffie aangeboden maar wilde met de jongens in de Emster kantine een bakkie doen. Op de vraag of de dames al ver gefietst hadden was even onduidelijkheid, 35 kilometer bleek er te zijn afgelegd. De dames zagen er nog wel opvallend fris uit en zwaaiden mij weer enthousiast uit toen ik weer de hoek om ging in de achtervolging op het blauwe peloton. Moest er toch nog weer even onder in de beugel worden gereden over de bulten om de groep bij te halen. In Gortel was dat gebeurt en kon er nog even meegestreden worden in de finale richting Emst. En het bakkie bij Ineke smaakte weer prima.

Paparazzi