De Hoge Veluwe Loop 2006

Afgelopen zondag 8 oktober na het geweldige Tirolerfeest van De Brander en Cissy gingen een 4-tal Racereetjes de strijd aan met de 10kilometer tijdens De Hoge Veluwe Loop.
Nu werden ze natuurlijk vooraf al gewaarschuwd om niet teveel van de rode wijn te snoepen tijdens het feest, maar achteraf blijkt dat je juist op rode wijn best wel lekker kunt hardlopen.
De bedoeling was dat er om 13.00uur gestart zou gaan worden, maar gezien de enorme opkomst werd de start met 20 minuten uitgesteld. Dat had als consequentie dat het zonnetje nog effies lekker z'n best kon doen alvorens de Dames van start konden gaan. Nu is de Hoge Veluwe natuurlijk een prachtig gebied en als je daar dan ook nog lekker mag hardlopen ontbreekt het je niet aan goesting.
Vooraf werden er door de Dames natuurlijk streeftijden geroepen en zoals je kunt verwachten werd dat natuurlijk een beetje aangescherpt door een aantal Lapjes.
De aanwezige partners traden op als coaches, sportsbalm-smeerders, kinderoppassers, aanmoedigers en genieters van een mooi loopevenement.
Na de start van de Dames hadden wij tijd om te genieten van allerlei demonstratiesporten, een muziekfietser en het zonnetje.
Vooraf werd ingeschat dat Gerdien als eerste van de meiden zou finishen, en dat deed ze glansrijk in een tijd van 0.58.25minuten. Kort daarop volgden Roelie en Marianne in respectievelijk 1.01.55 en 1.01.56minuten, en daarna kwam Jacqueline in 1.04.02minuten. Ze wilden binnen de 1.05.00minuten lopen en dat is dus makkelijk gelukt. Het glooiende parcours was nagenoeg geheel verhard en erg indrukwekken volgens de RaceReetjes.
Alhoewel de meiden het onderweg wel zwaar hadden, werd er na afloop al weer snel gelachen, de een moest geholpen worden om de chip van de schoenen af te krijgen en de ander stond al snel te zoenen met zoonlief. Kortom voor herhaling vatbaat.

Ex-Alaaf