Zondagochtend verslag RaceReetjes 26-11-2006

Zondagmorgen stonden 4 race reetjes klaar voor vertrek vanaf de Beatrixweg om aan een prachtige najaartocht te beginnen. Toen Cis vernam dat haar voorband wat zacht was (thuis ook al opgepompt) dus lek. Terug naar de schuur om de band te verwisselen, nog een hele klus, we hadden wel eens gezien hoe manlief dat deed, maar zelf nog nooit gedaan (Jolanda was er wel goed in). Maar het is gelukt, de meeste tijd zat 'm in het op pompen, de grote fietspomp deed het niet, dus bij Roelie thuis maar even verder gepompt. Dit alles heeft een half uur geduurd, voordat we vertrokken.
Misschien is een cursus van de Lapjes wel eens handig.

Het fietsen was prachtig door de kleurrijke bossen via Gortel, Tongeren richting de Dellen, mooi fietsgebied was "Majuba", klinkt tropish maar we hadden er nog nooit van gehoord.
We kwamen uit bij het zandgat aan de Dellerweg, o, kunnen we wel even het parcours van de Sportbalsem cross rijden, nou dus niet, we zijn blijven steken bij de kuil (bochtje om de boom). Jacqueline zegt  “jullie gaan maar, ik sta wel met de camera klaar” (met succes) Roelie vond het ook iets te steil.
De "Eagels" gingen naar beneden, Cis kwam 2 keer goed rond, de 3e keer ging het mis, en ook Annie maakte na de 2e keer een stuurfout, ging onderuit en stond weer op met een herfsttooi, de zandbult hebben we ons maar niet meer aan gewaagd.
WIJ DOEN DUS NIET MEE !!!!!!!.
Richting huis hadden we nog een stevige wind voor, en bij aankomst thuis, ondanks de vertragende start toch nog 35 km gefietst.

Annie