De dames op pad 16-10-2005

De wilde ganzen???????

16-10-2005 Deze zondagmorgen hadden wij een feestje, dus geen fietsen vandaag, je weet hoe zoiets kan aflopen na een paar biertjes. Dus samen de wandelschoenen aangetrokken en het nuttige met het aangename combineren en te voet richting Wissel, 9,2 km voor de statistisi. Onderweg genietend van de zondagsrust en al die prachtige herfstkleuren, heerlijk zoiets moeten jullie ook eens doen. Het was wel wat aan de frisse kant (6,5°), maar de winterjas hoefde nog niet aan want het zonnetje kwam al lekker op. Toch raakte ik in de buurt van ´t Loar aan het twijfelen of de winter nú al in aantocht was, ik dacht de wilde ganzen al te horen? Zal ik wel fout hebben vroeg ik mij af of ´t zijn de ganzen van Frietje geweest? Even later werd het gekwaak toch echt duidelijker, mijn eega hoorde het nu ook en was al even verbaasd. En het kwam ook nog steeds dichter bij ook, wel uit zuidelijke richting dus deze moesten ook aardig van slag zijn. Toen wij omkeken werd alles snel duidelijk en was het mysterie snel opgelost.
De dames van Het Zeemleren Lapje (vijf vrouw sterk) waren in aantocht voor hun tochtje op de ATB en kwekten er vrolijk op los. Het zag er gezellig uit maar kan mij nu wel voorstellen dat zij zelden wild zullen zien in het bos, deze horen ze reeds van kilometers ver aankomen. Na gestopt te zijn en een praatje over ????????????????? en het beoordelen van een nieuw ????????? voor de dames en enkele foto´s stapten ze weer op de fiets. In voorbereiding op de Emster veldtoertocht van komende zaterdag moesten er nog wat kilometers afgelegd worden.
Hieronder enkele foto´s en een klein verslagje van hun tocht gemaakt door Hetty Witteveen.

De dames van het lapje wilden nog even wat kilometers maken voor de Emster toertocht.
Zondagmorgen na een frisse start kwamen de zweetdruppels al snel te voorschijn. Richting de Zandenplas kon één van de dames haar tintelende tenen even laten afkoelen. Ook de dames hebben hun bananenpauze en nadat iedereen weer bijgetankt had en onze TomTom Jolanda de route uitgestippeld had voor de terugweg ,kon iedereen weer met een voldaan gevoel terug zien op een rit van bijna 50 km